доктор філософії, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями

filimonova.i@udpu.edu.ua

google scholar

ORCID

DSpace

наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection:

  1. Філімонова І. Особливості використання інноваційних технологій під час проведення практичних робіт фахових дисциплін харчового профілю. Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Педагогіка. Соціальна робота. 2021. Випуск 1 (48). С.427–431. Фахове видання http://visnyk-ped.uzhnu.edu.ua/article/view/235150
  2. Філімонова І. Реалізація інноваційних технологій навчання у процесі фахової підготовки майбутніх фахівців професійної освіти. Актуальні питання гуманітарних наук. Міжвузівський збірник наукових праць Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Серія: Педагогіка. 2022. Випуск 49. Том 2. С.77–82. Фахове видання http://www.aphn-journal.in.ua/49-2-2022
  3. Filimonova I. Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions. International Journal of Computer Science and Network Security. Web of Science Q4, 2022 V. 22, No.1, January 2022. P. 347–357. http://paper.ijcsns.org/07_book/202201/20220149.pdf
  4. Філімонова І. Використання технології партнерства при вивченні фахових дисциплін у підготовці майбутніх фахівців професійної освіти. Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Дрогобич, 2022. Випуск 54. Т. 2. С. 296–299. Фахове видання http://www.aphn-journal.in.ua/archive/54_2022/part_2/45.pdf
  5. Філімонова І., Дубова Н. Методичні аспекти проведення практичних занять із забезпечення якості продукції та послуг під час підготовки майбутніх фахівців професійної освіти в умовах дистанційного навчання. Проблеми підготовки сучасного вчителя. Умань, 2023. Випуск 1 (27). С. 15–21.Фахове видання http://psv.udpu.edu.ua/article/view/278723

наявність одного патенту на винахід або п’яти деклараційних патентів на винахід чи корисну модель, включаючи секретні, або наявність не менше п’яти свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір:

  1. Грунтовий бур агрометеорологічний для виготовлення скважин різного діаметру. Ситник О.І., Мелентьєв О.Б., Денисик Б.Г., Філімонова І.А.
  2. Заявник – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини № u202204376 (11.11.2022)

наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше
5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)
:

  1. Філімонова І. Інноваційні технології у виробництві харчової продукції в закладах ресторанного господарства. Інновації в туристичній галузі: колективна монографія /за ред. І. Поворознюк. Умань: Візаві, 2022. С.87–102. https://dspace.udpu.edu.ua/bitstream/123456789/14569/1/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%8E%D0%BA%20%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%96%D1%8F%2013.01.2022%20%281%29.pdf
  2. Філімонова І. Виробниче навчання: навч.-метод. посіб. для самостійної роботи здобувачів спец. 015 «Проф. освіта (Аграрне виробництво, переробка с/г продукції та харчові технології)» / Ю. В. Гвоздецька, О. В. Джога, С. І. Ткачук [та ін.]; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань: Візаві, 2021. 657 с. https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6596
  3. Філімонова І. Інтеграційні процеси в технології ресторанної продукції: європейський досвід та українські реалії. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи: колективна монографія / за ред. І. Поворознюк. Умань: Візаві, 2022. С. 83–108. https://dspace.udpu.edu.ua/bitstream/123456789/14815/1/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%96%D1%8F%20%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%8E%D0%BA.pdf
  4. Філімонова І. Основи дієтичного, лікувального та дитячого харчування. Дієтичні страви: навчально-методичний посібник. Умань: Візаві, 2022. 196 с. http://dspace.udpu.edu.ua/mydspace
  5. Філімонова І. Формування професійної компетентності майбутніх бакалаврів харчових технологій у процесі вивчення фахових дисциплін: монографія. Умань: Візаві, 2022. 267 с. http://dspace.udpu.edu.ua/mydspace
  6. Філімонова І., Ткачук С. Облік, калькуляція та звітність на підприємствах харчової промисловості: навчально-методичний посібник. Умань: Візаві, 2023. 176 с. http://dspace.udpu.edu.ua/mydspace
  7. Філімонова І.А. Формування професійної етики майбутніх фахівців професійної освіти у галузі харчових технологій. Педагогічні конструкти підготовки майбутніх фахівців професійної освіти у галузі харчових технологій: кол. моногр. / [Ю.В. Гвоздецька, А.Г. Грітченко, Н.В. Дубова, С.І. Ткачук, І.А. Філімонова]; за наук. ред. А.Г. Грітченка. Умань: Візаві, 2024. С. 42–92. http://dspace.udpu.edu.ua/mydspace

наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування:

  1. Філімонова І. Збірник технологічних карток «Приготування страв з риби та морепродуктів» : навч.-метод. посіб. для  самостійної роботи студентів / Ю. Гвоздецька, І. Філімонова.Умань: Видавничо-поліграфічний центр «Візаві», 2020. 69 с. https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10481
  2. Філімонова І. Збірник технологічних карток «Приготування страв з крупів, бобових та макаронних виробів» навч.-метод. посіб. для самостійної роботи студентів /Ю. Гвоздецька, І. Філімонова. Умань: Видавничо-поліграфічний центр «Візаві», 2021. 112 с. http://dspace.udpu.edu.ua/mydspace
  3. Збірник технологічних карток «Приготування борошняних страв» навч.-метод. посіб. для самостійної роботи студентів /Ю. Гвоздецька, І. Філімонова. Умань: Видавничо-поліграфічний центр «Візаві», 2022. 104 с. http://dspace.udpu.edu.ua/mydspace

захист дисертації на здобуття наукового ступеня:

«Формування професійної компетентності майбутніх бакалаврів харчових технологій у процесі вивчення фахових дисциплін», захист дисертації на здобуття наукового ступеню доктор філософії зі спеціальності 015 Професійна освіта (25.08.2020) https://nauka.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2020/06/.pdf

наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій:

  1. Filimonova I. A. Practical implementation of innovative technologies during the practical works of specialized food profile disciplines. Scientific Vector of the Balkan. Plovdiv, 2020. Т.1. № 4(7). Р. 54-58. https://sci-vector-balkans.com/journal_article/prakticheskaya-realizatsiya-innovatsionnyh-tehnologij-vo-vremya-provedeniya-prakticheskih-rabot-spetsializirovannyh-distsiplin-pishhevogo-profilya/
  2. Філімонова І., Малишевський О. Реалізація інноваційних технологій у практичній підготовці майбутніх фахівців професійної освіти. Перспективи та інновації науки. Серія: Педагогіка. 2022. Випуск 6 (11). С.254–264. http://perspectives.pp.ua/index.php/pis/article/view/1545
  3. Філімонова І. Формування професійної компетентності майбутніх бакалаврів професійної (професійно-технічної) освіти засобами інноваційних технологій. Viae Educationios: Studies of Education and Didactics. № 1, 2022. Р.115-119 https://czasopisma.marszalek.com.pl/10-15804/ve
  4. Filimonova І. Implementation of modern educational practices in the process of professional training of future bachelor of food technologies Sciences of Europe (Praha, Czech Republic). №125, 2023. Р.17–21.Фахове закордонне видання https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2023/09/Sciences-of-Europe-No-125-2023.pdf
  5. Філімонова І., Ткачук С. Проблеми дотримання академічної доброчесності майбутніми бакалаврами професійної освіти у процесі їх науково-дослідної роботи. Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Дрогобич, 2022. Випуск 57. Т. 3. С. 216–220. http://www.aphn-journal.in.ua/archive/57_2022/part_3/34.pdf

керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу;

Керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або II етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт: ДУБОВ Валентин. Ways to overcome the crisis periods of the restaurant industry of Ukraine during the wartime. International Competition of Student Scientific Works “Black Sea Science 2024”.