канд. пед. наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями

+380

kravchenko.t@udpu.edu.ua

google scholar

ORCID

DSpace

1) Наявність за останні п’ять років наукових публікацій у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз, рекомендованих МОН, зокрема Scopus або Web of Science Core Collection

  1. Melnyk O., Kravchenko T., Kravchenko K., Kharytonova V., Krasnoshtan I. Effective ways to neutralise mercury in modern conditions. Oxidation Communications. 2021. Vol. 44. Is. 3. P. 501–512. URL: https://scibulcom.net/en/journal/0209-4541/issue/2021-44-3/
  2. Дейниченко Г.В., Листопад Т.С., Кравченко Т.В. Оптимізація параметрів пастеризації ягідних соусів із йодвміщуючими добавками // Обладнання та технології харчових виробництв: тематичний збірник наукових праць. – Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського: Кривий Ріг, 2021. – № 2(43). – 143 с. – С. 19-27. DOI : 10.33274/2079-4827-2021-43-2-19-27
  3. Liudmyla Deinychenko, Grygorii Deinychenko, Victoriya Gnitsevych, Tamara Kravchenko / Influence of processing parameters on the technofunctional properties of berry coagulants // Ukrainian Food Journal. – Volume 9, Issue 1 2020. – Р. 74-85. http://ufj.nuft.edu.ua/indexpre.html?doi=10.24263/2304-974X-2020-9-1-7
  4. Дейниченко Г.В. Поліфенольні сполуки зефіру, виготовленого з використанням пюре калини / Г.В. Дейниченко, Л.Г. Дейниченко, Т.В. Кравченко // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали I Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2020. – 232 с. – С. 96. https://donnuet.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/iinnovative-development-of-hotel-and-restaurant-industry-and-food-production_2020.pdf
  5. Deynichenko G. Prospects for the use of membrane technologies for the processing of dairy raw materials / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, L. Tsvirkun, T. Kravchenko // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. :О.І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2019. – Вип. 2 (30). – 244 с. – С. 122-133. http://elibrary.donnuet.edu.ua/1766/1/Tsvirkun_article_07_11_2019.pdf
  6. Дейниченко Г.В. Использование ультрафильтрационных белковых концентратов в пищевых технологиях / Г.В. Дейниченко, Т.В. Кравченко // Мавзусида халқаро миқёсида илмий-техник конференция материаллари тўплами «Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизлиги, ресурс, энергия тежамкор ва инновацион технологиялар самарадорлиги», 28-30 ноябрь 2019 йил. – Наманган : Наманган муҳандислик – қурилиш институти, 2019. – С. 228-230. https://vdocuments.mx/f-2019-12-29.html?page=228

2) Наявність не менше п’яти наукових публікацій у наукових виданнях, включених до переліку наукових фахових видань України

  1. Кравченко Т.В. Удосконалення системи підготовки інженерів-педагогів, викладачів дисциплін у галузі харчових технологій в педагогічному вузі / Т.В. Кравченко // Матеріали Міжнародної науково-методичної конференції «Інженерна освіта у сфері харчової і готельної індустрії: виклики сьогодення» до 50-річчя кафедри устаткування харчової і готельної індустрії М.І. Беляєва, 23-24 травня 2019 р. : [тези] / редкол. : О.І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С. 68-69.

3) Наявність виданого підручника чи навчального посібника або монографії:

  1. Логістика у ресторанному господарстві : навчальний посібник / уклад. Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2017. – 161 с.
  2. Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства : навчальний посібник / уклад.: Т.В. Кравченко, Н.М. Попова. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2017. – 273 с.
  3. Технологічне обладнання харчової галузі : навчальний посібник / уклад.: Т.В. Кравченко, Н.М. Попова, І.А. Філімонова. – 2-ге вид. допов. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2016. – 145 с.
  4. Кравченко Т.В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 208 с.
  5. Кравченко Т.В. Методи контролю якості харчових продуктів : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 188 с.
  6. Кравченко Т.В. Експлуатація та обслуговування технологічного обладнання харчових виробництв : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 137 с.
  7. Кравченко Т.В. Технологія виготовлення напівфабрикатів : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 115 с.
  8. Кравченко Т.В. Сучасні технології харчових виробництв : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 90 с.
  9. Кравченко Т.В. Проектування харчових підприємств : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 197 с.
  10. Кравченко Т.В. Історія харчових виробництв : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 119 с.
  11. Кравченко Т.В. Харчові технології : навчальний підручник / Т.В. Кравченко. – Умань : ВПЦ «Візаві», 2014. – 350 с.

4) Робота у складі експертних рад з питань проведення експертизи дисертацій МОН або галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, або Акредитаційної комісії, або їх експертних рад, або міжгалузевої експертної ради з вищої освіти Акредитаційної комісії, або трьох експертних комісій МОН/зазначеного Агентства, або Науково-методичної ради/науково-методичних комісій (підкомісій) з вищої освіти МОН

Закінчила онлайн курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг», наданий Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (сертифікат, 6.10.2019 р.)

Пройшла стажування ISMA Business Incubator, participated in internship on «New technologies and innovation in higher education. Active teaching and learning» (certificate, training period: Riga, August 01.2019 – October 31,2019 (180 hours), сертифікат NO 1-22/44-19 Riga, October 31,2019).

5) Організаційна робота у закладах освіти на посадах керівника (заступника керівника) закладу освіти/інституту/факультету/відділення (наукової установи)/ філії/кафедри або іншого відповідального за підготовку здобувачів вищої освіти підрозділу/відділу (наукової установи)/навчально-методичного управління (відділу)/лабораторії/іншого навчально-наукового (інноваційного) структурного підрозділу/вченого секретаря закладу освіти (факультету, інституту)/відповідального секретаря приймальної комісії та його заступника:

Виконання функцій завідуючого кафедри основи теорії трудової та професійної підготовки (1998-2000 рр.).

Виконання функцій заступника декана з практик з 2000 р.

6) Участь в атестації наукових працівників як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради (не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад):

Закінчила онлайн курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг», наданий Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (сертифікат, 6.10.2019 р.)

Пройшла стажування ISMA Business Incubator, participated in internship on «New technologies and innovation in higher education. Active teaching and learning» (certificate, training period: Riga, August 01.2019 – October 31,2019 (180 hours), сертифікат NO 1-22/44-19 Riga, October 31,2019).

7) Наявність не менше п’яти авторських свідоцтв та/або патентів загальною кількістю два досягнення

  1. Патент на корисну модель Багатошаровий теплозберігаючий матеріал із позитивною плавучістю для верхнього одягу рибалки, №144159, зареєстровано в Державному реєстрі патентів України на корисні моделі 10.09.2020 р. (автори Мелентьєв О.Б., Терещук А.І., Кліщ О.М., Кравченко Т.В.).
  2. Державна реєстрація корисної моделі Киснево-водний електролізер u 2021 03486 від 15.09.2021 р. (винахідники Мелентьєв О.Р., Краснобокий Ю.М., Кравченко К.А., Кравченко Т.В.).

8) Наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи студентів та дистанційного навчання/конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій загальною кількістю три найменування:

  1. Кравченко Т.В. Методика професійного навчання : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 25 с.
  2. Кравченко Т.В. Основні напрямки та інновації в галузі : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 25 с.
  3. Кравченко Т.В. Методичні рекомендації до виконання курсових, дипломних і магістерських робіт : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів напряму підготовки і спеціальності «Професійна освіта. Харчові технології» / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 31 с.
  4. Кравченко Т.В. Товарознавство: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 40 с.
  5. Кравченко Т.В. Технологічне обладнання харчової галузі: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 24 с.
  6. Кравченко Т.В. Методика викладання спецдисциплін в галузі харчування: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 36 с.
  7. Кравченко Т.В. Управління якістю у ресторанному господарстві: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 47 с.
  8. Кравченко Т.В. Організація та обслуговування у закладах ресторанного господарства: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 40 с.
  9. Кравченко Т.В. Харчові технології: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 50 с.

9) Керівництво студентом, який зайняв призове місце на І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету/журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком/проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів; керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судці міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу:

Готувала студентів до участі у Всеукраїнських конкурсах студентських робіт та Всеукраїнських студентських олімпіад:

Наконечна А.А. зайняла ІІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта», Тесленко А.О. зайняла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта», які проводились в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харків) у 2018 році.

Наконечна А.А. зайняла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта», який проводився в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харків) у 2020 році.

Керує постійно діючим студентським науковим гуртком «Інноваційні технології продуктів харчування».

10) Досвід практичної роботи за спеціальністю не менше п’яти років

Досвід практичної роботи за спеціальністю 32 роки