Новини

Уманська писанка – 2021

З нагоди відзначення Великодніх свят 21 квітня 2021 року відбулася виставка «Уманська писанка – 2021». У виставці взяли участь школи, позашкілля, Уманський краєзнавчий музей, Дмитрушківська сільська територіальна громада. До події долучився і Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. 

Свої та студентські роботи – унікальні писанки з орнаментами усіх регіонів України – презентувала викладачка факультету інженерно-педагогічної освіти Валентина Харитонова. Кожна писанка, представлена в експозиції, є унікальною, не схожою одна на одну, несе в собі історію минулих поколінь, традиції, сакральний зміст та тепло рук наших талановитих студентів і викладачів.

Багато десятиліть писанка залишається незмінним атрибутом християнських обрядів. Кожної весни вона збирає родину з писачками у руках та прикрашає великодні кошики українців. 

Тож вітаємо всіх з прийдешніми святами! Нехай величний Великдень наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя добро та благополуччя!

Залишити відповідь