Новини

Регіональний науково-практичний семінар «Безпека та охорона здоров’я на роботі в умовах соціально-економічного розвитку»

У 2021 році Міжнародна організація праці присвячує День охорони праці залученню потенціалу елементів системи безпеки та здоров’я, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі. 

14 травня 2021 року на факультеті інженерно-педагогічної освіти, кафедрою техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності був проведений Регіональний науково-практичний семінар «Безпека та охорона здоров’я на роботі в умовах соціально-економічного розвитку»  приурочений до Всесвітнього дня охорони праці.

Основними питаннями, які були предметом обговорення це пандемія COVID-19, яка перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі, що виникли внаслідок у життя заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо безпеки та здоров’я на роботі, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

Під час обговорення даної проблеми прийняли участь представники закладів освіти різного рівня і з різних регіонів України.

Залишити відповідь