- Про факультет
- Безпека життєдіяльності
- Новини
- Керівництво
- Структура
- Вчена рада факультету
- Курси підвищення кваліфікації
- Випускники
- Контакти
- Скринька довіри
Захист виробничої (технологічної) практики здобувачів вищої освіти освітнього ступеню «магістр»
відбувся захист виробничої (технологічної) практики здобувачів освітньої програми «Професійна освіта. Харчові технології», що тривала з 30 березня до 28 квітня 2023 року. На захисті були присутні студенти 58, 57мп та з-58м груп, члени комісії доцент Наталія ДУБОВА, доцент Юлія ГВОЗДЕЦЬКА, керівник практики доцент кафедри Ірина ФІЛІМОНОВА, а також заступник декана з питань практики доцент Тамара КРАВЧЕНКО та завідувач кафедри доцент Олексій МЕЛЬНИК.
Керівник практики здобувачів вищої освіти спеціальності «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» Ірина ФІЛІМОНОВА охарактеризувала особливості організації роботи практикантів в умовах воєнного стану та їх індивідуальні завдання, що стосуються аналізу діяльності закладів ресторанного господарства та підприємств харчової промисловості.
Здобувач вищої освіти Даниїл КЛИМЕНКО поділився досвідом подолання кризового періоду в ресторані «Meat house Ben Chef», де він проходив практику. Його завдання полягали в оптимізації сезонного меню та оновленні рецептур страв. Особливу увагу практикант звернув на використання традиційних інгредієнтів української кухні, що додають національного колориту класичним стравам.
Про особливості організації виробництва міцелію розповів студент 57мп групи Михайло ЄФРЕМОВ, який проходив практику на базі ТОВ «АгарісМікоЦентр». Практикант проаналізував виробничі потужності підприємства, особливості збуту продукції та можливості її експорту в країни Євросоюзу.
Здобувачка вищої освіти Яна РИБАК під час практики на базі ресторану «Смакота» досліджувала особливості технології приготування страв регіональної кухні центральної України. Її індивідуальне завдання полягало в розробці рецептури традиційної української страви та її адаптації до меню закладу ресторанного господарства.
Здобувач вищої освіти Юрій РАКША, що проходив практику на базі філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика», м.Ладижин, Вінницька обл., проаналізував особливості виробництва м’ясної продукції, технологічні процеси виробництва напівфабрикатів з курятини, інноваційне виробниче обладнання та технології. Особливу увагу у своєму виступі здобувач звернув на дотримання санітарно-гігієнічних вимог та стандартів якості харчової продукції Halal, FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food, що діють на підприємстві.
Таким чином виробнича (технологічна) практика сприяла розширенню професійного кругозору здобувачів вищої освіти, а здобуті компетентності допоможуть в майбутньому ефективно організовувати і керувати технологічними процесами на підприємствах з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, а також в закладах ресторанного господарства.