- Про факультет
- Безпека життєдіяльності
- Новини
- Керівництво
- Структура
- Вчена рада факультету
- Курси підвищення кваліфікації
- Випускники
- Психолог університету
- Контакти
- Скринька довіри
Цікаві традиції Великодня

Здобувачі освітньої програми Професійна освіта (Харчові технології) готували та висвітлювали цікаві факти щодо святкування свята Великодня. Розповідали про виникнення, традиції цього величного свята в Україні та країнах світу. В ході віртуальної зустрічі умовно перенеслися в час як люди готуються до свята, та яких традицій і звичаїв дотримуються. Розглянули цікаві традиції Великодня народів світу, порівняли особливості та відмінності святкування в різних регіонах України, поділились сімейними традиціями на Великодній тиждень і сам Великдень. Цікаво представили та описали традиції Великодня для дітей в Україні та країнах Європи.
І звичайно, найбільш цікавим з точки зору фаху здобувачів освітньої програми Професійна освіта (Харчові технології) було святкове меню Великоднього обіду, а темою дослідження – приготування та способи оздоблення яєць. У фокусі уваги – Паска як виріб, випічка із здобного дріжджового тіста, яке є характерним для України. Провели детальну подорож в історичну минувшину щодо технології та способів приготування м’ясних страв до Великодня. Обмінялись рецептурами, посперечалися та знайшли аналогії м’ясних страв в кухнях народів світу.
На завершення нашої віртуальної подорожі всі учасники мали віру в Перемогу і бажання зустрітись в університетській родині в умовах реального часу та брати участь в підготовці кулінарних страв та традиційної випічки, художньому декоруванні яєць.