Новини

Безпечність харчових продуктів: як захистити споживачів?

Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів здійснюється з метою захисту життя, здоров’я та інтересів споживачів. З метою представництва університету в заходах, організованих Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів викладачі факультету взяли участь в розширеному засіданні секції «Безпечність харчових продуктів» Науково-методичної ради, що відбулась 29 травня 2024 р. в режимі онлайн.

Зустріч відбулась під керівництвом голови Науково-методичної ради при Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергія ЗАХАРІНА. Про особливості діяльності державних інспекторів з питань контролю якості харчових продуктів розповів заступник начальника відділу державної інспекції управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів Анатолій ГАМЗА.

В обговореннях взяли участь професор кафедри ветеринарної гігієни Національного університету біоресурсів і природокористування професор Ольга ЯКУБЧАК, яка розкрила особливості використання референтних методів визначення рівня забруднення харчових продуктів, завідувач кафедри харчової хімії Одеської національної академії харчових технологій професор Антоніна КАПУСТЯН з доповіддю про етапи технологічної експертизи виробництва харчової продукції та ін.

Від імені колективу викладачів факультету інженерно-педагогічної освіти виступила доцент Тетяна БЕРБЕЦ, котра подякувала за можливість долучитись до процедури Державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів.