Новина

МОН України, «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з проєктом «Фінська підтримка реформи української школи» організували та провели очну стратегічну сесію з питань розроблення державних стандартів

Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з проєктом «Фінська підтримка реформи української школи» організували та провели   очну стратегічну сесію (27-28 серпня 2021р., м. Київ у приміщенні МОН України) з питань розроблення державних стандартів за участю розробників Державного стандарту профільної освіти.

До складу робочої групи технологічної освітньої галузі, з розроблення держстандарту профільної середньої школи, увійшли: Андрій Терещук (координатор роб. групи, завідувач кафедри технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини), Оксана Дятленко (методист відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту загальної середньої освіти в Новій українській школі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»), Оксана Абрамова (доцент кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка), Дмитро Кільдеров (декан Інженерно-педагогічного факультету Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор),  Тетяна Верстюк (заступник директора з навчально-виробничої роботи Чернівецького вищого комерційного училища), Седоченко Алевтина (експертка з профорієнтації проєкт EU4Skills).

Робоча група зосередилася на обговоренні загальних питань пов’язаних з розробкою держастандарту профільної середньої освіти,  можливих шляхах її конструювання  як на рівні середньої освіти так і профільної та за професійним спрямування за участі Тетяни Засєкіної (заступник директора Інституту Національної академії педагогічних наук України, доктор пед. наук, координатор математичної, природничої, інформаційної та технологічної освітніх галузей).

Окремо приділялася увага в обговоренні питань пов’язаних з наскрізними уміннями у змісті стандарту, які притаманні усім ключовим компетентностям за участі Ніни Дементієвської  науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.