1) Наявність за останні п’ять років наукових публікацій у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз, рекомендованих МОН, зокрема Scopus або Web of Science Core Collection
- Melnyk O., Kravchenko T., Kravchenko K., Kharytonova V., Krasnoshtan I. Effective ways to neutralise mercury in modern conditions. Oxidation Communications. 2021. Vol. 44. Is. 3. P. 501–512. URL: https://scibulcom.net/en/journal/0209-4541/issue/2021-44-3/
- Дейниченко Г.В., Листопад Т.С., Кравченко Т.В. Оптимізація параметрів пастеризації ягідних соусів із йодвміщуючими добавками // Обладнання та технології харчових виробництв: тематичний збірник наукових праць. – Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського: Кривий Ріг, 2021. – № 2(43). – 143 с. – С. 19-27. DOI : 10.33274/2079-4827-2021-43-2-19-27
- Liudmyla Deinychenko, Grygorii Deinychenko, Victoriya Gnitsevych, Tamara Kravchenko / Influence of processing parameters on the technofunctional properties of berry coagulants // Ukrainian Food Journal. – Volume 9, Issue 1 2020. – Р. 74-85. http://ufj.nuft.edu.ua/indexpre.html?doi=10.24263/2304-974X-2020-9-1-7
- Дейниченко Г.В. Поліфенольні сполуки зефіру, виготовленого з використанням пюре калини / Г.В. Дейниченко, Л.Г. Дейниченко, Т.В. Кравченко // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали I Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2020. – 232 с. – С. 96. https://donnuet.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/iinnovative-development-of-hotel-and-restaurant-industry-and-food-production_2020.pdf
- Deynichenko G. Prospects for the use of membrane technologies for the processing of dairy raw materials / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, L. Tsvirkun, T. Kravchenko // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. :О.І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2019. – Вип. 2 (30). – 244 с. – С. 122-133. http://elibrary.donnuet.edu.ua/1766/1/Tsvirkun_article_07_11_2019.pdf
- Дейниченко Г.В. Использование ультрафильтрационных белковых концентратов в пищевых технологиях / Г.В. Дейниченко, Т.В. Кравченко // Мавзусида халқаро миқёсида илмий-техник конференция материаллари тўплами «Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизлиги, ресурс, энергия тежамкор ва инновацион технологиялар самарадорлиги», 28-30 ноябрь 2019 йил. – Наманган : Наманган муҳандислик – қурилиш институти, 2019. – С. 228-230. https://vdocuments.mx/f-2019-12-29.html?page=228
2) Наявність не менше п’яти наукових публікацій у наукових виданнях, включених до переліку наукових фахових видань України
- Кравченко Т.В. Удосконалення системи підготовки інженерів-педагогів, викладачів дисциплін у галузі харчових технологій в педагогічному вузі / Т.В. Кравченко // Матеріали Міжнародної науково-методичної конференції «Інженерна освіта у сфері харчової і готельної індустрії: виклики сьогодення» до 50-річчя кафедри устаткування харчової і готельної індустрії М.І. Беляєва, 23-24 травня 2019 р. : [тези] / редкол. : О.І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С. 68-69.
3) Наявність виданого підручника чи навчального посібника або монографії:
- Логістика у ресторанному господарстві : навчальний посібник / уклад. Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2017. – 161 с.
- Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства : навчальний посібник / уклад.: Т.В. Кравченко, Н.М. Попова. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2017. – 273 с.
- Технологічне обладнання харчової галузі : навчальний посібник / уклад.: Т.В. Кравченко, Н.М. Попова, І.А. Філімонова. – 2-ге вид. допов. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2016. – 145 с.
- Кравченко Т.В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 208 с.
- Кравченко Т.В. Методи контролю якості харчових продуктів : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 188 с.
- Кравченко Т.В. Експлуатація та обслуговування технологічного обладнання харчових виробництв : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 137 с.
- Кравченко Т.В. Технологія виготовлення напівфабрикатів : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 115 с.
- Кравченко Т.В. Сучасні технології харчових виробництв : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 90 с.
- Кравченко Т.В. Проектування харчових підприємств : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 197 с.
- Кравченко Т.В. Історія харчових виробництв : Навчальний посібник / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – 119 с.
- Кравченко Т.В. Харчові технології : навчальний підручник / Т.В. Кравченко. – Умань : ВПЦ «Візаві», 2014. – 350 с.
4) Робота у складі експертних рад з питань проведення експертизи дисертацій МОН або галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, або Акредитаційної комісії, або їх експертних рад, або міжгалузевої експертної ради з вищої освіти Акредитаційної комісії, або трьох експертних комісій МОН/зазначеного Агентства, або Науково-методичної ради/науково-методичних комісій (підкомісій) з вищої освіти МОН
Закінчила онлайн курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг», наданий Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (сертифікат, 6.10.2019 р.)
Пройшла стажування ISMA Business Incubator, participated in internship on «New technologies and innovation in higher education. Active teaching and learning» (certificate, training period: Riga, August 01.2019 – October 31,2019 (180 hours), сертифікат NO 1-22/44-19 Riga, October 31,2019).
5) Організаційна робота у закладах освіти на посадах керівника (заступника керівника) закладу освіти/інституту/факультету/відділення (наукової установи)/ філії/кафедри або іншого відповідального за підготовку здобувачів вищої освіти підрозділу/відділу (наукової установи)/навчально-методичного управління (відділу)/лабораторії/іншого навчально-наукового (інноваційного) структурного підрозділу/вченого секретаря закладу освіти (факультету, інституту)/відповідального секретаря приймальної комісії та його заступника:
Виконання функцій завідуючого кафедри основи теорії трудової та професійної підготовки (1998-2000 рр.).
Виконання функцій заступника декана з практик з 2000 р.
6) Участь в атестації наукових працівників як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради (не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад):
Закінчила онлайн курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг», наданий Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (сертифікат, 6.10.2019 р.)
Пройшла стажування ISMA Business Incubator, participated in internship on «New technologies and innovation in higher education. Active teaching and learning» (certificate, training period: Riga, August 01.2019 – October 31,2019 (180 hours), сертифікат NO 1-22/44-19 Riga, October 31,2019).
7) Наявність не менше п’яти авторських свідоцтв та/або патентів загальною кількістю два досягнення
- Патент на корисну модель Багатошаровий теплозберігаючий матеріал із позитивною плавучістю для верхнього одягу рибалки, №144159, зареєстровано в Державному реєстрі патентів України на корисні моделі 10.09.2020 р. (автори Мелентьєв О.Б., Терещук А.І., Кліщ О.М., Кравченко Т.В.).
- Державна реєстрація корисної моделі Киснево-водний електролізер u 2021 03486 від 15.09.2021 р. (винахідники Мелентьєв О.Р., Краснобокий Ю.М., Кравченко К.А., Кравченко Т.В.).
8) Наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи студентів та дистанційного навчання/конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій загальною кількістю три найменування:
- Кравченко Т.В. Методика професійного навчання : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 25 с.
- Кравченко Т.В. Основні напрямки та інновації в галузі : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 25 с.
- Кравченко Т.В. Методичні рекомендації до виконання курсових, дипломних і магістерських робіт : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів напряму підготовки і спеціальності «Професійна освіта. Харчові технології» / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 31 с.
- Кравченко Т.В. Товарознавство: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 40 с.
- Кравченко Т.В. Технологічне обладнання харчової галузі: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 24 с.
- Кравченко Т.В. Методика викладання спецдисциплін в галузі харчування: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 36 с.
- Кравченко Т.В. Управління якістю у ресторанному господарстві: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 47 с.
- Кравченко Т.В. Організація та обслуговування у закладах ресторанного господарства: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 40 с.
- Кравченко Т.В. Харчові технології: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів / Т.В. Кравченко. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2013. – 50 с.
9) Керівництво студентом, який зайняв призове місце на І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету/журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком/проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів; керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судці міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу:
Готувала студентів до участі у Всеукраїнських конкурсах студентських робіт та Всеукраїнських студентських олімпіад:
Наконечна А.А. зайняла ІІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта», Тесленко А.О. зайняла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта», які проводились в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харків) у 2018 році.
Наконечна А.А. зайняла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта», який проводився в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харків) у 2020 році.
Керує постійно діючим студентським науковим гуртком «Інноваційні технології продуктів харчування».
10) Досвід практичної роботи за спеціальністю не менше п’яти років
Досвід практичної роботи за спеціальністю 32 роки