Новина

Інноваційний діалог освітян: апробація підручника “Технології” для 8 класу ЗЗСО НУШ

7 вересня 2024 року у віртуальному просторі зібралися педагоги-новатори з Полтавщини, Кіровоградщини, Черкащини та інших регіонів України. Приводом для цієї зустрічі став вебінар, присвячений пілотуванню нового підручника з технологій для 8 класу, розробленого в рамках концепції Нової української школи.

Вебінар відкрив завідувач кафедри, доктор пед. наук, керівник авторського колективу Андрій  Терещук, який разом із співавторами Оксаною Кліщ (навчальний майстер кафедри технологічної освіти) та Оленою Мороз (вчитель-методист вищої категорії Уманського ліцею ) працюють над створенням цього  навчального посібника.  Матеріал навчального посібника  пройшов відповідну експертизу і є допущеним до пілотування та апробації в освітньому процесі (Наказ № 116-аг «Про затвердження переліку закладів освіти, які беруть участь в апробації відповідно до кожного підручника/ посібника у 2024-2025 н.р.»). З детальною інформацією про апробацію можна ознайомитися на сайті УІРО в розділі «Апробація».

Андрій Терещук досить грунтовно розкрив концепцію  підручника, наголосивши на його ключовій меті – формуванні у школярів життєво необхідних компетентностей та наскрізних умінь НУШ, які є вимогою Державного стандарту базової середньої освіти.

Аудиторія вебінару перетворилася на справжній форум ідей, де обговорювалися нагальні питання сучасної технологічної освіти. Учасники жваво дискутували про те, як найефективніше втілити вимоги оновленого Державного стандарту базової середньої освіти за допомогою запропонованого підручника.

Формат круглого столу, обраний для проведення вебінару, виявився надзвичайно вдалим. Він створив атмосферу відкритості та співпраці, де кожен учасник міг вільно висловити свою думку та почути колег.

Педагоги-практики щедро ділилися своїм професійним досвідом, збагачуючи теоретичні засади живими прикладами з повсякденної роботи.

Автори розкрили деталі авторського бачення та поділились орієнтовними плануванням- своїм баченням організації освітнього процесу в руслі нового підходу до навчання.

Важливо підкреслити, що ця робота є невід’ємною частиною наукового дослідження, яке проводить кафедра технологічної освіти, за відповідною   науково-дослідною темою: «Модернізація змісту, форм і методів навчання технологій в загальноосвітніх навчальних закладах» (державний реєстраційний номер 011U007551).

Завдяки синергії науковців, методистів та вчителів-практиків, новий підручник з технологій має всі шанси стати потужним інструментом для модернізації технологічної освіти в Україні, відкриваючи перед учнями захоплюючий світ сучасних технологій та інновацій.

 

Автор допису Оксана Кліщ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *