Новина

Гостьова лекція із Мороз І.М.

 

Гостьова лекція

У процесі вивчення навчальної дисципліни «Теорія і методика позашкільної освіти» (викладач – доцент кафедри технологічної освіти Мелентьєв О.Б.) у режимі онлайн-конференції 19 листопада 2021 року відбулась гостьова лекція за участі Мороз Інни Михайлівни, вчителя-практика, учителя трудового навчання Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 ім. М. П. Бажана Уманської міської ради Черкаської області, яка поділилась досвідом своєї роботи із студентами про організацію гурткової роботи у позакласній роботі та позашкільній освіті.

На конференції розглядалися питання щодо проектування та техніки проведення гурткового заняття: правильність визначення його завдання, мети, добір найбільш раціональних методів навчання, поєднання різних форм колективної та індивідуальної роботи гуртківців в освітньому середовищі закладу позашкільної освіти.

Інна Михайлівна продемонструвала нестандартні підходи проведення занять у гуртку, які можуть зацікавити та захопити дітей, розкрити креативні можливості дитини, вміло застосовувати різні педагогічні прийоми навчання, методики заохочення гуртківців.

Запропоновані методики супроводжувалися короткими порадами із власного досвіду роботи Інни Михайлівни, підтверджувались презентаціями та демонстраціями дидактичних матеріалів, виробами гуртківців.

В цілому зустріч із Мороз Інною Михайлівною викликала великий інтерес та зацікавлення студентів до роботи педагога-організатора гурткової роботи у позашкільній освіті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *