Новини

Олімпіада з програмування

18 вересня 2021 року відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (відбіркова олімпіада командної студентської першості світу з програмування ACM-ICPC), який є 1/8 фіналу Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування (ICPC – International Collegiate Programming Contest) під егідою Асоціації обчислювальної техніки (ACM – Association for Computing Machinery).

Команда нашого факультету «USPU_FIPO», а саме студенти Базима Василь, Кляхін Максим, Лопатко Іван та Шестак Сергій, також приймала участь в цьому пристижному змаганні.

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування — це щорічна система масових очних змагань у творчому застосуванні отриманих знань, умінь і навичок командної роботи з комп’ютерної алгоритмізації та створення ефективних програм серед студентських команд вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

Метою олімпіади є створення умов для формування і підготовки університетських команд для участі в командній студентській першості світу з програмування АСМ-ICPC (Association for Computing Machinery — International Collegiate Programming Contest).

Олімпіада проводиться згідно правил чемпіонату світу з програмування серед студентських команд під егідою Association for Computing Machinery (http://icpc.baylor.edu/):

  • Команда складається з трьох студентів
  • Кожній команді надається один комп’ютер
  • Командам пропонується 10-15 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, тривалість змагань – 5 годин без перерви
  • Користування допоміжними джерелами інформації, словниками та електронними пристроями не дозволяється
  • Мовами програмування на І етапі олімпіади є: С, С++, Java, Pascal, Python, C#
  • Перевірка розв’язків здійснюється автоматично, через Інтернет, з використанням он-лайн системи проведення олімпіад e-judge.

На базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини цього року змагалось 7 команд. Наша команда «USPU_FIPO» (тренер Оксана Коробань) в нелегкій боротьбі зайняла пристижне 2 місце.

Бажаємо усім учасникам олімпіади успіхів та подальших перемог!

Залишити відповідь