Новини

Відбулася зустріч колективу факультету з роботодавцями

На факультеті інженерно-педагогічної освіти відбулася зустріч колективу факультету з роботодавцями, керівниками відділів освіти селищних та сільських рад, відділів освіти міст регіону, стейкхолдерами в рамках продовження тісної співпраці.

Метою заходу була розробка плану подальшої співпраці, обговорення питань щодо удосконалення освітніх програм Професійна освіта (Комп’ютерні технології), Професійна освіта (Харчові технології), Середня освіта (Трудове навчання та технології), Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика), Середня освіта (Трудове навчання. Фізична культура), освітньо-професійних програм Професійна освіта (Комп’ютерні технології), Професійна освіта (Харчові технології), Середня освіта (Трудове навчання та технології), Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика), Середня освіта (Трудове навчання. Фізична культура), за якими відбувається підготовка здобувачів вищої освіти першого та другого рівня навчання.

В ході робочої зустрічі участь взяли декан факультету, гаранти освітніх програм, керівники відділів освіти селищних та сільських рад ,відділів освіти міст регіону, науково-педагогічні працівники кафедри, розробники освітньо-професійних програм, випускники, здобувачі вищої освіти. Серед запрошених гостей були присутні зовнішні стейкхолдери. Під час зустрічі відбулось:

  • ознайомлення, обговорення, внесення пропозицій при розробці освітніх програм та навчальних планів в межах спеціальностей факультету;
  • обговорення залучення зовнішніх стейкхолдерів до освітнього процесу;
  • складення договорів на проведення стажування викладачів з метою підвищення кваліфікації;
  • план проведення всіх видів навчальних та виробничих практик, що є потенційними для працевлаштування здобувачів вищої освіти;
  • можливість реалізація дуальної форми навчання з подальшим працевлаштуванням молоді;
  • участь стейкхолдерів в оцінюванні якості знань здобувачів вищої освіти при проведенні державної атестації;
  • забезпечення академічної доброчесності.

У ході виступів та обговорення декан факультету зазначив про внесені зміни до навчальних планів освітніх програм які були розглянуті та запропоновані роботодавцями на попередній робочій зустрічі. Учасники зустрічі говорили, про те, що освітні програми дозволяють підготувати майбутнього фахівця з універсальними базовими теоретичними знаннями.

На завершення зустрічі розроблений план і тематика подальшої спільної роботи колективу факультету, роботодавців, установ та організацій, стейкхолдерів.

Дана зустріч слугуватиме основою для вдосконалення змісту та якості професійної підготовки здобувачів вищої освіти першого та другого рівня навчання за всіма освітніми програмами факультету інженерно-педагогічної освіти.

Залишити відповідь