Новини

Виробнича (педагогічна) практика здобувачів вищої освіти освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» освітнього ступеня «Магістр»

Виробнича (педагогічна) практика є важливою складовою практичної підготовки майбутніх учителів технологій. З 31 жовтня до 25 листопада 2022 р. студенти 62 мп групи освітньої програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» освітнього ступеня «Магістр» проходили виробничу практику та виконували обов’язки вчителів технологій та класного керівника в 10-11 класах. На настановній нараді керівник практики та методист з технологій доцент кафедри технологічної освіти Бербец Віталій ознайомив студентів зі змістом виробничої практики, з вимогами до проведення уроків технологій. Доцент кафедри психології, методист з педагогіки та психології Харченко Надія повідомила студентів про організаційні вимоги до виховних заходів та психолого-педагогічних досліджень.

Під час проходження практики проводилися систематичні консультації з питань організації уроків технологій, виховних заходів та формування звітної документації.

Після завершення виробничої (педагогічної) практики керівником практики Бербецем Віталієм та методистом Харченко Надією була проведена заключна нарада та захист практики. Студенти презентували свої досягнення під час практики, поінформували про виконання завдань які були поставлені на початку практики. Також на заключній нараді обговорено позитивні практики які реалізовані у закладах загальної середньої освіти-базами практик. Успішність проходження практики студентами був забезпечений їх попереднім педагогічним досвідом.

Загалом всі завдання практики студентами були реалізовані та отримали схвальні відгуки методистів та здобувачів вищої освіти.