Новини

Чорнобильська катастрофа

Вкотре згадали події страшної аварії 1986 року на Чорнобильській АЕС , яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття.
Цьогоріч виповнилося 38 років з часів “Чорнобильської катастрофи” – техногенно екологічно-гуманітарної катастрофи, спричиненої двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України. У ході подій радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. У наслідок опромінення радіацією постраждало 8,5 мільйонів жителів України та сусідніх країн, біля півмільйона з них померли.
За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед усіх колишніх республік Радянського Союзу. Вже до кінця літа 1986 року понад 90 тисяч осіб були евакуйовані із зони зараження, яка сягала багатьох кілометрів: 81 населений пункт України став безлюдним.

Українці і до нині відчувають наслідки Чорнобильської катастрофи , яка сльозами мільйонів назавжди увіковічнилась у пам’яті нашого народу.