канд. пед. наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями

naukatpf@udpu.edu.ua

google scholar

ORCID

DSpace

наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection:

  1. Dubova N. V. Rapid assessment of chemical contamination parameters / Melnyk Oleksandr V., Sovhira S.V., Dushechkina N. Yu., Avramenko O. B., Dubova N. V. / Periódico Tchê Química», 2020, V. 17, І. 35, pp.1084-1095 (Web of Science).
  2. Дубова Наталія, Люльченко Вячеслав Самостійна робота майбутніх інженерів- педагогів харчової галузі як умова формування загальних та фахових компетентностей //Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. Вип. 2 / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; [голов. ред. О.І.Безлюдний]. – Умань : Візаві, 2021. – С. 36-43.http://znp.udpu.edu.ua/article/view/236630 DOI: https://doi.org/10.31499/2307-4906.2.2021.236630
  3. Наталія Дубова, Вячеслав Люльченко Педагогічні умови формування санітарно-гігієнічної культури майбутнього інженера-педагога харчового профілю в освітньому процесі закладу вищої освіти //Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. Вип. 2 / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; [голов. ред. О.І.Безлюдний]. – Умань : Візаві, 2021. – С. 64-71http://znp.udpu.edu.ua/article/view/241567
  4. Наталія Дубова Сучасні підходи до впровадження проєктної технології під час підготовки бакалаврів харчової галузі. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. Вип. 3 / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; [голов. ред. О.І.Безлюдний]. Умань : Візаві, 2022.С. 119-125 http://znp.udpu.edu.ua/article/view/266743 DOI: https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2022.266743
  5. Наталія Дубова, Вячеслав Люльченко Формування технічної компетентності у майбутнього фахівця харчової галузі як складової професійної компетентності. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. Вип. 1 / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; [голов. ред. О.І.Безлюдний]. Умань : Візаві, 2023.С. 36–42. http://znp.udpu.edu.ua/article/view/276931
  1. Ірина Філімонова, Наталія Дубова Методичні аспекти проведення практичних занять із забезпечення якості продукції та послуг під час підготовки майбутніх фахівців професійної освіти в умовах дистанційного навчання. Проблеми підготовки сучасного вчителя, № 1(27). С. 15-21 http://psv.udpu.edu.ua/article/view/278723 DOI: https://doi.org/10.31499/2307-4914.1(27).2023.278723
  2. Ірина Філімонова, Наталія Дубова Стимулювання професійного саморозвитку майбутніх фахівців професійної освіти кулінарного профілю як запорука їх кар’єрного зростання. Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, № 2 (10). С. 67-74. https://doi.org/10.31499/2706-6258.2(10).2023.290572
  3. Дубова Н.В., Філімонова І.А. Методика проведення занять зі спецдисциплін в закладах професійної освіти в умовах дистанційного навчання. Наукові записки. Серія: Проблеми природничо-математичної, технологічної та професійної освіти. 2024. Вип. 1 (3). С. 31–37. https://journals.cusu.in.ua/index.php/pmtp/article/view/358
  4. Дубова Н.В., Філімонова І.А. Розвиток критичного мислення у майбутніх фахівців професійної освіти в галузі харчових технологій. Проблеми підготовки сучасного вчителя. Вип. 1(29). С. 108–115. http://psv.udpu.edu.ua/article/view/305103DOI: https://doi.org/10.31499/2307-4914.1(29).2024.305103

наявність одного патенту на винахід або п’яти деклараційних патентів на винахід чи корисну модель, включаючи секретні, або наявність не менше п’яти свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір:

  1. Пат. 153268 UA, A41D 31/10 ТАКТИЧНИЙ КОСТЮМ ДЛЯ ФОРСУВАННЯ ВОДОЙМ У ПЛАВ З БАГАТОШАРОВОГО ТЕПЛОЗБЕРІГАЮЧОГО МАТЕРІАЛУ ІЗ ПОЗИТИВНОЮ ПЛАВУЧІСТЮ / Мелентьєв О. Б, Харитонова В. В, Дубова Н. В, Сусла Н. М.; заявник та власник Уманський державний педагогічний університет ім. П.Тичини; – № u202202227; заявл. 28.06.2022; опубл. 14.06.2023, Бюл. № 24. https://sis.ukrpatent.org/uk/search/detail/1743423/
  2. Пат. 156030 UA МПК A41D15/04 «Тактичний військовий розвантажувальний жилет, що трансформується у рюкзак» /  Мелентьєв О. Б., Харитонова В. В., Дубова Н. В., Сусла Н. М.; заявник та власник Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. – u202304630; заявл 02.10.2023.  опубл. 01.05.2024. Бюл. № 18/2024. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1797605/

наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора):

  1. Н. В. Дубова Активізації пізнавальної діяльності майбутніх фахівців професійної освіти у галузі харчових технологій в умовах дистанційного навчання : кол.монографія / наук. ред. А. Г. Грітченко. Умань : Візаві, 2024. Розділ 4. С. 158-204.

наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій:

  1. Дубова Н.В. Актуальні питання організації самостійної пізнавальної діяльності учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти // Реформа освіти в Україні. Інформаційно-аналітичне забезпечення : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (наукове електронне видання), 15 жовтня 2020 р. Київ : ДНУ “Інститут освітньої аналітики”, 2020. С.177-178. http://surl.li/cafai http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13434
  2. Дубова Н.В. Дизайн-освіта як засіб формування творчої особистості в галузі харчових технологій у процесі професійної підготовки // Сучасні технології підготовки майбутніх учителів трудового навчання та технологій, педагогів професійної освіти і фахівців образотворчого та декоративного мистецтва: теорія, досвід, проблеми: збірник наукових праць / О.В. Марущак (голова) та [ін.]. – Вінниця: ТОВ «Меркьюрі-Поділля», 2020. – Вип. 2. – С. 32-34 http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13435
  3. Дубова Н. В. Самоконтроль і самооцінка у процесі підготовки майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі /Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції пам’яті академіка Д. О. Тхоржевського, «Трудове навчання та технології: сучасні реалії та перспективи розвитку» (28 травня 2021 р.), / за заг. ред. Д. Е. Кільдерова. – Київ, 2021. – С.55-58. http://surl.li/cafal
  4. Дубова Н.В. Формування готовності майбутніх фахівців харчової галузі до професійної діяльності на основі розвитку особистісного потенціалу. Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції пам’яті академіка Д. О. Тхоржевського «Трудове навчання та технології: сучасні реалії та перспективи розвитку» (27 травня 2022 р.) / за заг. ред. Д. Е. Кільдерова. Київ, 2022. С. 73-76. https://enpuir.npu.edu.ua/bitstream/handle/123456789/37579/bookThorzhevsky_2022.pdf?sequence=1&isAllowed=y
  5. Дубова Наталія Вячеславівна Контроль фахових знань учнів ЗПО кулінарного профілю як педагогічна проблема. Сучасні методи та форми організації освітнього процесу у закладах вищої освіти: збірник матеріалів Всеукраїнської науково-методичної конференції. Одеса : Університет Ушинського, 2022. С.65-67. http://dspace.pdpu.edu.ua/bitstream/123456789/15289/1/Dubova%202022%29.pdf
  6. Наталія Дубова Впровадження сучасних методів контролю навчальних досягнень учнів ЗП(ПТ)О кулінарного профілю. Матеріали Х-ї Міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні проблеми сучасної науки” / За редакцією Олега Кузика, Ігоря Столярчука. Дрогобич : Редакційно-видавничий відділ ДДПУ імені Івана Франка, 2023. С.271-272.
  7. Дубова Н.В. Впровадження сучасних технологій навчання під час підготовки фахівців харчової галузі. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ І ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ / Матеріали VIІ всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції. ТНПУ ім. В. Гнатюка, 20-21 квітня 2023. С.126-127.
  8. Дубова Н.В. Формування інформаційної культури учнів кулінарного профілю в закладах професійної освіти. Інноваційні освітні технології в системі неперервної освіти: вітчизняний і світовий досвід упровадження : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / за заг. ред. проф. А. О. Ярошенко, проф. В. М. Слабка, проф. Л. В. Барановської. [Електронне видання]. Київ : Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова, 2023. С. 74-76. https://enpuir.npu.edu.ua/bitstream/handle/123456789/40586/Tezy_Innovatsiini%20osvitni%20tekhnolohii.pdf?sequence=1&isAllowed=y
  9. Кравченко Т.В., Дубова Н.В., Кравченко К.А., Попова Н.М. Технології виготовлення функціональних харчових продуктів з плодів та овочів. Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали Х Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. Прага : Oktan Print s.r.o., 2023, С. 71. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2818/1/zbirnyk_materialiv_khd_2023.pdf
  10. Дубова Наталія Формування управлінських якостей у майбутніх фахівців харчових технологій. Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: досвід та перспективи : зб. матеріалів Х Всеукр. наук.-практ. конф. Умань, 2023. С.53-56. (Умань, 21 листопада 2023 р.) https://tpf.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/12/aktualni-problemy-profesijnoyi-ta-tehnologichnoyi-osvity-poglyad-majbutnye-2023.pdf
  11. Дубова Наталія Формування творчого потенціалу майбутніх фахівців харчової галузі під час професійної підготовки. Технологічна і професійна освіта: проблеми і перспективи: матеріали ІV Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. Глухів, 2024. С. 25-26. (9 травня 2024 року).
  12. Dubova N.V. Activity of future specialists in the field of food technology in the process of lecture and practical training system. Modern Engineering and Innovative Technologies (Germany), Issue №31. Part 3. 2024. 118–122. https://www.moderntechno.de/index.php/meit/issue/view/meit31-03/meit31-03
  13. Nataliia Dubova Aspects of educating future specialists in the food industry amid changing social realities Problems of education and upbringing in wartime, edited by Nella Nychkalo, Katarzyna Nowosad. Vol 36, No 3 (2023) 31-40 https://journals.umcs.pl/j/article/view/15668
  14. Дубова, Н. Інноваційні підходи до реалізації змісту підготовки майбутніх педагогів професійної освіти. Modern Engineering and Innovative Technologies (Germany), Issue №29. Part 3. 2023. С. 119–123. https://www.moderntechno.de/index.php/meit/article/view/meit29-03-041

керівництво студентом, який зайняв призове місце на І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі, організаційного комітету/журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком/проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних мистецьких конкурсів, інших культурно- мистецьких проектів; керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Параолімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських Іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу:

  1. Керівництво науковим студентським гуртком «Технології продукції оздоровчого харчування».

діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях;

  1. Всеукраїнська асоціація наукових та практичних працівників технологічної освіти