Професійна освіта (Харчові технології)
Освітній ступінь: Магіст
Тип освітньої програми: освітньо-професійна
Галузь знань: 01 Освіта/Педагогіка
Спеціальність: 015 Професійна освіта
Предметна спеціальність/спеціалізація: 015.37 Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології
Факультет/Інститут: Факультет інженерно-педагогічної освіти
Мета освітньої програми: Підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних, мобільних фахівців, здатних розв’язувати складні професійні задачі і проблеми теорії і практики професійної освіти, що передбачає використання певних інноваційних методів наукового дослідження й застосування інформаційно-комунікаційних технологій.
Придатність до працевлаштування: Сферою працевлаштування для магістрів спеціальності 015.37 «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» можуть бути навчальні заклади системи професійної освіти, освітні й науково-методичні установи різного підпорядкування, державні та приватні підприємства та організації.
Випускники можуть обіймати посади відповідно до Національного класифікатора України (Класифікатор професій ДК 003:2010 зі змінами, внесеними 29.12.2022 р.):
2 Професіонали
23 Професіонали в галузі освіти та навчання
2310.2 Інші викладачі закладів вищої освіти
2322 Викладачі закладів фахової передвищої освіти
235 Інші професіонали в галузі освіти та навчання
2351 Професіонали в галузі методів навчання
2351.2 Інші професіонали в галузі методів навчання
2359 Інші професіонали в галузі освіти та навчання
2359.2 Інші професіонали в галузі навчання
Подальше навчання: Випускник-магістр спеціальності 015.37 «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» має право продовжувати навчання:
− на другому освітньо-науковому рівні вищої освіти за іншими спеціальностями: НРК – 7 рівень; FQ-EHEA – другий цикл; EQF LLL – 7 рівень;
− на третьому освітньо-науковому рівні вищої освіти: НРК – 8 рівень; FQ-EHEA – третій цикл; EQF LLL – 8 рівень.
Керівник проєктної групи (гарант освітньої програми):
Кравченко Тамара Василівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини
E-mail: kravchenko.t@udpu.edu.ua
Правила прийому та нормативні документи
Документи для вступу
- документ державного зразка про раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;
- сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти при вступі на ОС «Бакалавр»).
- документ, що посвідчує особу;
- ідентифікаційний код;
- військовий квиток або посвідчення про приписку – для військовозобов’язаних (крім випадків, передбачених законодавством);
- документи, які підтверджують право вступника на зарахування за співбесідою, на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів та/або квотою-1, квотою-2 або квотою-3 на основі повної загальної середньої освіти;
- чотири кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см;
- два конверта з марками (Україна).
Термін навчання – 3 роки 9 місяців.
Форма навчання – очна (денна) та заочна.
Основа фінансування – за кошти фізичних та юридичних осіб.
Копії документів без пред’явлення оригіналів не приймаються.
Вступ на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра відбувається на підставі наявності повної загальної середньої освіти або фахової передвищої освіти.
Відповідно до Правил прийому до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини особам, яків ступають з іншої галузі знань (спеціальності) можуть бути призначені додаткові вступні випробування.
Розклад вступних іспитів і консультацій
Рейтингові списки
Накази про зарахування
Проєкти освітніх программ
Освітні програми
Рецензії
Навчальні плани
Графік освітнього процесу
Індивідуальні навчальні плани студентів
Практика
Наскрізна програма практики
Робочі програми практики
Методичні рекомендації
Накази про практику здобувачів вищої освіти
Робочі програми та силабуси за 2021 рік
Обов'язкові освітні компоненти
Силабуси
- Іноземна мова
- Українська мова за професійним спрямуванням
- Інформатика та інформаційно-комунікаційні технології
- Історія культури України та світу
- Вища математика
- Загальна фізика
- Нарисна геометрія
- Креслення
- Загальна та вікова психологія
- Загальні основи педагогіки
- Теорія і методика позашкільної освіти
- Основи виробництва та матеріалознавства
- Технологічний практикум
Робочі програми
- Іноземна мова
- Українська мова за професійним спрямуванням
- Інформатика та інформаційно-комунікаційні технології
- Історія культури України та світу
- Вища математика
- Загальна фізика
- Нарисна геометрія
- Креслення
- Загальна та вікова психологія
- Загальні основи педагогіки
- Теорія і методика позашкільної освіти
- Основи виробництва та матеріалознавства
- Технологічний практикум
- Електротехніка
- Основи соціальної безпеки
- Технічна творчість
- Народні ремесла
- Основи художнього конструювання
- Іноземна мова
- Українська мова за професійним спрямуванням
- Інформатика та інформаційно-комунікаційні технології
- Історія культури України та світу
- Вища математика
- Загальна фізика
- Нарисна геометрія
- Креслення
- Загальна та вікова психологія
- Загальні основи педагогіки
- Теорія і методика позашкільної освіти
- Основи виробництва та матеріалознавства
- Технологічний практикум
- Електротехніка
- Основи соціальної безпеки
- Технічна творчість
- Народні ремесла
- Основи художнього конструювання
Вибіркові освітні компоненти
Силабуси
- Основи машинознавства
- Проектування виробів з деревини
- Маркетрі
- Проектування текстильних виробів
- Культура побутового господарювання
- Основи техніки і технологій
- Основи малюнку
- Основи кольорознавства
- Основи менеджменту
- Технологія зберігання та переробки харчової продукції
- Основи харчових технологій
- Основи програмування
- Програмне забезпечення
Робочі програми
- Основи малюнку та композиції
- Основи машинознавства
- Основи програмування
- Програмне забезпечення
- Проектування виробів з дерева
- Маркетрі
- Основи харчових технологій
- Системи технологій харчових виробництв
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Художня обробка матеріалів
- Основи проектування і моделювання
- Основи інтелектуальної властності
- Дисципліна іншої освітньої програми
Робочі програми та силабуси за 2020 рік
Обов'язкові освітні компоненти
Силабуси
- Іноземна мова
- Українська мова за професійним спрямуванням
- Інформаційна компетентність
- Історія культури України та світу
- Вища математика
- Загальна фізика
- Нарисна геометрія
- Креслення
- Електротехніка
- Загальна психологія
- Загальні основи педагогіки
- Основи художнього конструювання
- Технологічний практикум
- Теорія і методика позашкільної освіти
- Основи соціальної безпеки
- Основи виробництва
- Основи матеріалознавстава
Робочі програми
- Іноземна мова
- Українська мова за професійним спрямуванням
- Інформаційна компетентність
- Історія культури України та світу
- Вища математика
- Загальна фізика
- Нарисна геометрія
- Креслення
- Електротехніка
- Загальна психологія
- Загальні основи педагогіки
- Основи художнього конструювання
- Технологічний практикум
- Теорія і методика позашкільної освіти
- Основи соціальної безпеки
- Основи виробництва
- Основи матеріалознавстава
Вибіркові освітні компоненти
Силабуси
- Основи малюнку та композиції
- Основи машинознавства
- Основи програмування
- Програмне забезпечення
- Проектування виробів з дерева
- Маркетрі
- Основи харчових технологій
- Системи технологій харчових виробництв
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Народні ремесла
- Художня обробка матеріалів
- Основи проектування і моделювання
- Основи інтелектуальної властності
Робочі програми
- Основи малюнку та композиції
- Основи машинознавства
- Основи програмування
- Програмне забезпечення
- Проектування виробів з дерева
- Маркетрі
- Основи харчових технологій
- Системи технологій харчових виробництв
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Народні ремесла
- Художня обробка матеріалів
- Основи проектування і моделювання
- Основи інтелектуальної властності