наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection:
- Smyrnova I., Hvozdetska Y., Dovhopolyk K., Alforov O., Oliinyk O., Potip M. Features Of The Use Of Internet Resources As A Means Of Stimulating Educational Activities. INTERNATIONAL JOURNAL OF COMPUTER SCIENCE AND NETWORK SECURITY (Web of Science) 2021. 21(10), pp. 156-160. http://paper.ijcsns.org/07_book/202110/20211021.pdf
- Гвоздецька Ю.В., Малишевсткий О.В ДОСЛІДЖЕННЯ ОКРЕМИХ АСПЕКТІВ ГЕНЕЗИСУ ПОНЯТТЯ ПРОФЕСІЙНА КУЛЬТУРА. Міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету. Видавничий дім «Гельвеьтка». 2022. Вип.51. С. 598-603 http://www.aphnjournal.in.ua/archive/51_2022/91.pdf
- Гвоздецька Ю., Мельник О., Філімонова І. Шляхи подолання студентського плагіату в освітньому процесі підготовки майбутніх фахівців професійної (професійно-технічної) освіти. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2022. Вип. 5 (136). С. 55–60. http://visnikkrnu.kdu.edu.ua/statti/2022_5_7.pdf
- Гвоздецька Ю.В., ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІНА ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГА ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ: ДЕФІНІТИВНИЙ АНАЛІЗ. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. 2023. Вип.№4. С.70-78 http://znp.udpu.edu.ua/issue/view/17329
- Hvozdetska Yu., Orlova O. DISTANCE LEARNING TECHNOLOGIES IN VOCATIONAL EDUCATION. Sciences of Europe № 139. 2024. С. 72-78. https://www.europe-science.com/wp-content/uploads/2024/04/Sciences-of-Europe-No-139-2024.pdf
наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора):
- Компетентнісний підхід у підготовці майбутніх фахівців у галузі харчових технологій : монографія / С. І. Ткачук, С. М. Ящук, Ю. В. Гвоздецька, І. А. Філімонова ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань : Візаві, 2021. 231 с. https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13691
- Гвоздецька Ю.В. Виробниче навчання: навч.-метод. посіб. для самостійної роботи здобувачів спец. 015 «Проф. освіта (Аграрне виробництво, переробка с/г продукції та харчові технології)» / Ю. В. Гвоздецька, О. В. Джога, С. І. Ткачук [та ін.]; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань: Візаві, 2021. 657 с. https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14678
- Педагогічні конструкти підготовки майбутніх фахівців професійної освіти у галузі харчових технологій: кол. моногр. / Ю.В. Гвоздецька, А.Г. Грітченко, Н.В. Дубова, С.І. Ткачук, І.А. Філімонова; за наук. ред. А.Г. Грітченка; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини, Наук.-дослід. лаб. «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти». Умань: Візаві, 2024. 267 с.
наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування:
- Гвоздецька Ю.В. Збірник технологічних карток «Приготування борошняних страв»: навч.-метод. посіб. для самостійної роботи студентів /Ю.В. Гвоздецька, І. А. Філімонова. Умань: Візаві, 2022. 104 с. https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15624
захист дисертації на здобуття наукового ступеня:
Захист кандидатської дисертації, 2018 р. Спеціальність: 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти (ДК № 050301). Тема: Формування професійної компетентності майбутніх викладачів основ технологій харчових виробництв у процесі фахової підготовки https://nauka.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/11/Dis_%D0%93%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%AE.%D0%92.pdf
наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій:
- Гвоздецька Ю.В., Професійна мобільність фахівця як показник якості підготовки. Матеріали науково-практичної конференції «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: погляд у майбутнє». 14-15 квітня 2021р. https://drive.google.com/file/d/11qw7svrAj1xwHWhMz5kxqOZULQ2lEYBJ/view
- Гвоздецька Ю.В., Дробаха А.І., Готовність майбутніх фахівців сфери громадського харчування до професійної діяльності як педагогічна проблема. Матеріали науково-практичної конференції: «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: погляд у майбутнє». 14-15 квітня 2021р. https://drive.google.com/file/d/11qw7svrAj1xwHWhMz5kxqOZULQ2lEYBJ/view
- Гвоздецька Ю.В., Сліпенко І.В., Структура технологічної компетентності фахівців сфери громадського харчування. Матеріали науково-практичної конференції «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: погляд у майбутнє». 14-15 квітня 2021р. https://drive.google.com/file/d/11qw7svrAj1xwHWhMz5kxqOZULQ2lEYBJ/view
- Гвоздецька Ю.В., Технології дистанційного навчання в професійній освіті. Матеріали науково-практичної конференції «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: досвід та перспективи». 21 листопада 2023 року. C.39-43 https://tpf.udpu.edu.ua/aktualni-problemy-profesijnoyi-ta-tehnologichnoyi-osvity-dosvid-ta-perspektyvy-2023/
- Гвоздецька Ю.В., Інформаційно-комунікаційні технології як інноваційний метод професійної підготовки майбутніх інженерів-педагогів. Сучасні інформаційні технології в освіті та науці: матеріали ІІІ всеукраїнської наукової інтрнет-конференції. 26-27 березня 2021р. https://dspace.hnpu.edu.ua/server/api/core/bitstreams/3fd5877b-7e3a-474c-bca9-113b7f1a6943/content
- Гвоздецька Ю.В., Педагогічні умови професійного саморозвитку майбутніх педагогів сфери харчових виробництв. Сучасні технології підготовки майбутніх учителів трудового навчання та технологій, педагогів професійної освіти і фахівців образотворчого та декоративного мистецтва: теорія, досвід, проблеми: матеріали ІІ всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (м.Вінниця, 29 жовтня 2021р.) https://dspace.udpu.edu.ua/bitstream/123456789/14277/1/%D0%97%D0%B1%D1%96%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA_1_2020_%D0%92%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%8F.pdf
керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу;
- Керівництво студентським науковим гуртком «Використання інноваційних технологій у процесі виробничого навчання»