канд. пед. наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями

kravchenko.t@udpu.edu.ua

google scholar

ORCID

DSpace

наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection:

  1. Kravchenko, K., Kravchenko, T., Maiatina, N., Huda, O., & Lysetskyi, B. Digital Resources and Technologies for Improvement of Educational Process in Ukraine. Futurity Education: June (In Progress) 4(2). 2024. P. 4-28. https://doi.org/10.57125/FED.2024.06.25.01
  2. Станіслав Іванович Ткачук, Катерина Аркадіївна Кравченко, Тамара Василівна Кравченко. Вплив віртуальної та доповненої реальності на розвиток творчого мислення та інноваційних здібностей здобувачів освіти. Академічні візії. №29. 2024. https://doi.org/10.5281/zenodo.10843512
  3. Кравченко Тамара Василівна. Синхронна комунікація як інструмент збагачення навчального процесу в галузі харчових технологій через платформу Modle. Перспективи та інновації науки. №4(38) 2024. С. 350-361. https://doi.org/10.52058/2786-4952-2024-4(38)-350-362
  4. Кравченко Т.В. Інноваційні методики використання віртуальної та доповненої реальності в підготовці майбутніх педагогів. Наука і техніка сьогодні. Серія: Педагогіка, Серія: Право, Серія: Економіка, Серія: Фізико-математичні науки», Серія: Техніка. Випуск № 4(32) 2024 С. 668-680. https://doi.org/10.52058/2786-6025-2024-4(32)-668-679
  5. Кравченко Т.В., Дубова Н.В., Кравченко К.А., Попова Н.М. Технології виготовлення функціональних харчових продуктів з плодів та овочів. Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали Х Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. Прага : Oktan Print s.r.o., 2023, С. 71. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2818/1/zbirnyk_materialiv_khd_2023.pdf
  6. Кравченко Т. Особливості вивчення історії харчових виробництв при підготовці майбутніх фахівців харчових технологій. Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: досвід та перспективи : зб. матеріалів Х Всеукр. наук.-практ. конф., 21 листопада 2023 р. Умань : УДПУ, 2023. С. 99-102. https://tpf.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/12/aktualni-problemy-profesijnoyi-ta-tehnologichnoyi-osvity-poglyad-majbutnye-2023.pdf
  7. Кравченко Т., Кравченко К., Попова Н. Добір навчального матеріалу про використання технологій смарт пакування при зберіганні харчової продукції. Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: досвід та перспективи : зб. матеріалів Х Всеукр. наук.-практ. конф., 21 листопада 2023 р. Умань : УДПУ, 2023. С. 103-105. https://tpf.udpu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/12/aktualni-problemy-profesijnoyi-ta-tehnologichnoyi-osvity-poglyad-majbutnye-2023.pdf
  8. Melnyk O., Kravchenko T., Kravchenko K., Kharytonova V., Krasnoshtan I. Effective ways to neutralise mercury in modern conditions. Oxidation Communications. 2021. Vol. 44. Is. 3. P. 501–512. URL: https://scibulcom.net/en/journal/0209-4541/issue/2021-44-3/
  9. Grygorii Deinychenko, Liudmyla Deinychenko, Stanislav Tkachyk, Tamara Kravchenko, Kateryna Kravchenko (2021). Technology and biological value of milk-egg co-precipitate. Journal of Hygienic Engineering and Design, Vol. 36, pp. 119-124. https://keypublishing.org/jhed/wp-content/uploads/2021/11/5.-JHED-Volume-36-FPP-Abstract-Grygorii-Deinychenko.pdf
  10. Дейниченко Г.В., Листопад Т.С., Кравченко Т.В. Оптимізація параметрів пастеризації ягідних соусів із йодвміщуючими добавками // Обладнання та технології харчових виробництв: тематичний збірник наукових праць. – Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського: Кривий Ріг, 2021. – № 2(43). – 143 с. – С. 19-27. DOI : 10.33274/2079-4827-2021-43-2-19-27
  11. Дейниченко Л., Бахмач В., Дейниченко Г., Кравченко Т. Розроблення технології тістового напівфабрикату «мигдальний» для чизкейків // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації: науковий журнал. – Київ: Видавничий центр КНУКіМ, 2021. – Том 4 № 2. – 192 с. – С. 284-298. http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/249085
  12. Grygorii Deinychenko, Liudmyla Deinychenko, Stanislav Tkachyk, Tamara Kravchenko, Kateryna Kravchenko. Technology and biological value of milk-egg co-precipitate / CONGRESS on food quality and safety, health and nutrition – NUTRICON (2021; Ohrid) Book of abstracts / Congress on food quality and safety, health and nutrition – NUTRICON 2021, 9-11 June 2021, Ohrid, Macedonia; [Editor Vladimir Kakurinov]. – Skopje: Consulting and training center KEY, 2021. – 314 стр. ; 24 см. – Р. 47-48. https://keyevent.org/?fbclid=IwAR0yV8jeNruXOCuSEuvFaZzlZJ2K53UP2qBuABlDG5rtQmAFNTMsQKnWfBE
  13. Дейниченко Л.Г., Коваленко В.Д., Кравченко Т.В. реалізація концепцій безвідходного споживання на ресторанному ринку України // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 10-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 15 вересня, 2021 р., м. Київ. – Київ, НУХТ, 2021. – 162 с. – С. 120-121. https://rep.btsau.edu.ua/bitstream/BNAU/7245/1/Aktyvnist_vody.pdf
  14. Liudmyla Deinychenko, Grygorii Deinychenko, Victoriya Gnitsevych, Tamara Kravchenko / Influence of processing parameters on the technofunctional properties of berry coagulants // Ukrainian Food Journal. – Volume 9, Issue 1 2020. – Р. 74-85. http://ufj.nuft.edu.ua/indexpre.html?doi=10.24263/2304-974X-2020-9-1-7
  15. G. Deinychenko, I. Zolotukhina, V. Skrynnik, N. Fedak, S. Tkachyk, T. Kravchenko, K. Kravchenko, L. Deinychenko, O. Pavliuchenko, Y. Furmanova / Survey of complex influence of physico-chemical and technological parameters on the process of milk-egg co-precipitate obtaining // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 3/11 (105) 2020. – Р. 30-37. http://journals.uran.ua/eejet/article/view/203102
  16. Grygorii Deinychenko. Вiological value of protein of culinary products based on milk-protein concentrate / Grygorii Deinychenko, Inna Zolotukhina, Viktoriia Skrynnik, Liudmyla Deinychenko, Tamara Kravchenko //«EUREKA: Life Sciences». – Number 3. – 2020. – Р. 31-37. https://journal.eu-jr.eu/life/article/view/1517
  17. Koretska I. Analysis of the nonlinear criteria use for the fooods quality assessment / I. Koretska, L. Deinychenko, T. Kravchenko // II International scientific and practical conference «Tourism of the XXI century: global challenges and civilization values», Kyiv, june, 01, 2020. – K. : KNUTE, 2020. – Р. 497-503. http://doi.org/10.31617/k.knute.2020-06-01.71
  18. Дейниченко Г.В. Перспективи розробки нових продуктів на базі вторинної молочної сировини / Г.В. Дейниченко, Т.В. Кравченко, Л.Г. Дейниченко // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали IХ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2020. – 322 с. – С. 178. https://donnuet.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/ikh-mizhnarodna-naukovo-praktychna-internet-konferentsiia_kharchovi-dobavky.-kharchuvannia-zdorovoi-ta-khvoroi-liudyny_2020.pdf
  19. Дейниченко Г.В. Поліфенольні сполуки зефіру, виготовленого з використанням пюре калини / Г.В. Дейниченко, Л.Г. Дейниченко, Т.В. Кравченко // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали I Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2020. – 232 с. – С. 96. https://donnuet.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/iinnovative-development-of-hotel-and-restaurant-industry-and-food-production_2020.pdf
  20. Дейниченко Л.Г. Вплив способів заварювання і співвідношення різних видів кави у блендах на органолептичні та фізико-хімічні характеристики кавових напоїв (англ. мовою) / Л.Г. Дейниченко, Т.О Роман, Т.В. Кравченко / Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. :О.І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Вип. 2 (32). – 238 с. – С. 150-161.

наявність одного патенту на винахід або п’яти деклараційних патентів на винахід чи корисну модель, включаючи секретні, або наявність не менше п’яти свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір:

  1. Патент на корисну модель Багатошаровий теплозберігаючий матеріал із позитивною плавучістю для верхнього одягу рибалки, №144159, зареєстровано в Державному реєстрі патентів України на корисні моделі 10.09.2020 р. (автори Мелентьєв О.Б., Терещук А.І., Кліщ О.М., Кравченко Т.В.).
  2. Державна реєстрація корисної моделі Киснево-водний електролізер u 2021 03486 від 15.09.2021 р. (винахідники Мелентьєв О.Р., Краснобокий Ю.М., Кравченко К.А., Кравченко Т.В.).
  3. Підготовка матеріалів та подання на отримання патенту https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1784107/

наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування:

  1. Основні напрямки розвитку та інновацій в галузі харчових виробництв : метод. рек. для самостійної роботи студ. спец. 015.37 Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; уклад. Т. В. Кравченко. – Умань : «Візаві», 2024. – 35 с.

керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу:

  1. Наконечна А.А. зайняла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта», який проводився в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харків) у 2020 році.
  2. Керує постійно діючим студентським науковим гуртком «Інноваційні технології продуктів харчування».