Новини

Україна – це європа

Щороку третьої суботи травня, починаючи з 2003 року в Україні відзначають День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У цьому році припало 21 травня.

Факультет інженерно-педагогічної освіти уже багато років поспіль приєднується до святкування Дня Європи в Україні. Проте цьогоріч війна в нашій державі внесла свої корективи та не дала змоги студентам і викладачам очно зібратися, щоб спільно відзначити цей день. Проте ми не стали порушувати традицію. Куратори провели тематичні години кураторів в академгрупах, метою яких було ознайомлення студентів з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, і власне поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян ЄС утвердження спільних європейських цінностей. Адже, сьогодні святкування Дня Європи в Україні як ніколи набуває нового значення.

Цей день для українців особливий, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Але найголовніше, єднає те, що саме Україна сьогодні стоїть на передовій захисту демократичної та вільної Європи від тоталітарної росії.