Новини

Відкрите заняття з навчальної дисципліни «Методика професійного навчання: основні технологій навчання»

Відкрита лекція Олега МАЛИШЕВСЬКОГО доктора педагогічних наук, професора кафедри професійної освіти та технологій за профілями для студентів 39 групи спеціальності 015.39 Професійна освіта. Цифрові технології (освітня програма «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)»). Тема відкритого заняття: «Методика формування поняття «інформація». Методика вивчення інформаційних процесів». Заняття відбулося в межах навчальної дисципліни «Методика професійного навчання: основні технологій навчання».

Мета заняття – актуалізація інформатичного матеріалу, формування у здобувачів вищої освіти знань щодо використання різних методів і прийомів при формуванні в учнів уявлень про основні інформатичні поняття і процеси, їхній взаємозв’язок і значення для розвитку інформаційної культури особистості – було досягнуто у повній мірі.

В межах заняття було розглянуто питання методики формування уявлень про «інформацію», «повідомлення», «шум»; подано альтернативні шляхи ознайомлення здобувачів освіти із шляхами і способами подання інформації, її вимірювання і збереження.

Під час проведення заняття було дотримано чіткої, методично грасмотної структури. Лектор продемонстрував високий рівень володіння матеріалом. Для досягнення мети заняття ним було використано різноманітні методи і прийоми, зокрема: бесіда, залучення студентів до неї, реалізація методу порівняння, демонстрація прикладів з практичного досвіду, моделювання педагогічної ситуації, моделювання проблемних ситуацій, впровадження елементів ділової гри тощо. Використання мультимедійної презентації забезпечило візуалізацію матеріалу упродовж усього заняття, науково викладений матеріал, теоретичний матеріал поєднувався з конкретними прикладами.

Здобувачі виявили підготовленість до заняття та зацікавленість у навчальному матеріалі. Конструктивна співпраця між викладачем і здобувачами освіти, що відбувалася протягом усього заняття, позитивно вплинула на засвоєння матеріалу

Заняття пройшло інформативно та продуктивно: здобувачі набули нових навичок, які є важливими та необхідними у їх майбутній професійній діяльності судноводіїв.