Новини

Університет в Цешині зустрічає гостей

1 серпня 2024 р. у м.Цешин відбулось урочисте відкриття XXXIV Міжнародної літньої школи мови, літератури і культури польської, організованої за сприяння Національної агенції академічного обміну (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej, NAWA). З вітальним словом до учасників та гостей звернулась директорка школи, професор, доктор габілітований Йоланта Тамбор (Jolanta Tambor).

В рамках проєкту беруть участь студенти та викладачі польської мови з понад 50 країн: починаючи від США і Канади на півночі, через північну Африку (Марокко, Єгипет, Туніс), охоплюючи усі країни Європи і завершуючи Японією на сході та Аргентиною на півдні.

Одна з найбільших делегацій – близько 60 учасниць – приїхала з України. Учасницею літньої школи від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини є доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Ірина ФІЛІМОНОВА.

Впродовж першого тижня роботи літньої школи відбулась наукова конференція, присвячена проблемам методиці навчання польської мови як іноземної. Також учасники були задіяні в майстер-класах з проведення дидактичних ігор і забавах мовних «Постав питання – отримай відповідь», «Збудуй дім», «Придумай гасло літньої школи» тощо.

Наприкінці тижня відбулась оглядова екскурсія містом, під час якої гості мали змогу зануритись в історію краю, а також познайомитись з традиціями і побутом поляків Сілезії.

АВТОР ДОПИСУ

Філімонова Ірина Афанасіївна

доктор філософії, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями