Новини

Вивчаємо історію й традиції Уманщини

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього», – говорить народна мудрість. Керуючись цією істиною, студенти першого курсу факультету інженерно-педагогічної освіти розпочали своє знайомство з історією, побутом та традиціями Уманського району, завітавши на екскурсію до Уманського краєзнавчого музею.

Ознайомлення із експонатами краєзнавчого музею – це гарна можливість для студентів поповнити свої знання про історію та культуру Уманщини, адже фондова збірка музею нараховує близько 50 тисяч експонатів. Серед них – унікальні археологічна та нумізматична колекції, предмети декоративно-прикладного мистецтва, воєнно-історичні, історико-побутові, художні, документальні та фотодокументи. Основні напрямки діяльності музею полягають у збиранні, науковому вивченні і всебічному освітньо-виховному використанні музейних предметів.

Працівниками музею для студентів була проведена оглядова екскурсія, під час якої відвідувачі ознайомилися з експозиціями, що розміщуються в залах, та широко висвітлюють природу краю та історію Уманщини з найдавніших часів дотепер.

Наприкінці екскурсії студенти зробили фото на згадку, а двері музею знову відчинені для всіх небайдужих до історії і долі рідного народу.

АВТОР ДОПИСУ

Філімонова Ірина Афанасіївна

доктор філософії, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями