Новини

Відкрите заняття з дисципліни «Теоретичне програмування»

22 лютого на ІІІ парі відбулось відкрите практичне заняття старшого викладача кафедри професійної освіти та технологій за профілями Оксани КОРОБАНЬ для здобувачів вищої освіти 27 та 29 груп факультету інженерно-педагогічної освіти освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання спеціальності «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології» освітньої професійної програми «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)» з дисципліни «Теоретичне програмування» на тему: «Розробка алгоритмів і С-програм обробки одновимірних масивів».

Тема є дуже актуальною для студентів, які вивчають цифрові технології, оскільки вона дозволяє їм зрозуміти принципи розробки блок-схем алгоритмів та програм на мові С. Практичне заняття мало на меті ознайомити студентів з основними принципами розробки блок-схем алгоритмів, а також закріпити практичні навички. Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеному відповідно до робочої програми і календарно-тематичного плану дисципліни.

Під час проведення практичного заняття викладач використовувала відео-презентацію, щоб пояснити студентам принципи розробки блок-схем алгоритмів, запропонувала студентам завдання для розвитку їхніх практичних навичок, а саме проектування блок-схем алгоритмів для обробки одновимірних масивів, що допомогло студентам збільшити їх розуміння принципів побудови алгоритмів, підвищити їх практичні навички та підготуватись до подальшого вивчення та розробки програм на мові програмування С.

Викладачем було продемонстровано добре володіння навчальним матеріалом, методикою проведення занять, вміння організувати та зацікавити студентів, вміле застосування відповідних форм роботи та наочних матеріалів. Це дало змогу студентам показати хорошу результативність та високий рівень володіння теоретичним, практичним матеріалом, вміння його застосовувати на практиці. Загалом заняття було проведено на високому методичному рівні із залученням сучасних технічних засобів і заслуговує на схвальні відгуки.