Новини

Перші кроки молодих науковців – на шляху до наукових здобутків

Наукова робота є невід’ємною складовою освітньої діяльності факультету інженерно-педагогічної освіти і проводиться з метою здобуття майбутніми фахівцями наукових знань шляхом проведення наукових досліджень і розробок та їх спрямування до створення і впровадження нових методів, конкурентоспроможних технологій, видів техніки, матеріалів тощо для забезпечення інноваційного розвитку суспільства, підготовки фахівців інноваційного типу. 

Серед видів наукової діяльності, до яких залучаються здобувачі вищої освіти освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», є участь у наукових гуртках та конференціях різного рівня, участь в олімпіадах та конкурсах наукових робіт. 

Зокрема, у березні 2024 р. на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Мережі університетів Чорного моря та Асоціації ISEKI-Food проводився Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024: Proceedings of the International Competition of Student Scientific Works». Представляв наш факультет здобувач вищої освіти освітньої програми «Професійна освіта (Харчові технології)», студент 3 курсу Валентин ДУБОВ (науковий керівник – доктор філософії, доцент Ірина ФІЛІМОНОВА). Тема його конкурсної роботи –  дослідження стану закладів ресторанного господарства України, що переживають кризові періоди спричинені воєнним станом, а також використання технологічних інновацій, що надають нові можливості у конкурентній боротьбі.

Такий досвід – це можливість продемонструвати наукові дослідження в професійному середовищі серед колег, яких об’єднує повага до науки.

Вітаємо з науковим дебютом та зичимо подальших успіхів на науковій ниві!