Новини

БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ З ПРИВОДУ ТРАГІЧНИХ ПОДІЙ В ГУРТОЖИТКУ УНІВЕРСИТЕТУ

На факультеті проведено батьківські збори на яких були присутні декан факультету, заступник декана з виховної роботи, куратори академічних груп. Декан факультету Станіслав Ткачук повідомив присутніх про фатальний випадок, який стався в гуртожитку №2 Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 26 березня 2024 року і призвів до загибелі студента другого курсу факультету фізики, математики та інформатики Мочалова Владислава та важкого поранення першокурсника факультету інженерно-педагогічної освіти Смілянця Євгенія. Декан довів до відома присутніх, що поліцією встановлено особу, яка скоїла злочин. Зловмисником виявився 19-річний юнак, який не проживає в гуртожитках університету і не є його студентом.

Крім того, було підкреслено, що керівництво університету постійно піклується про безпеку та психічне здоров’я студентів. Систематично психологи університету проводять зустрічі, тренінги та надають психологічну допомогу здобувачам вищої освіти.

Батьки студентів долучалися до розмови, пропонуючи своє бачення безпеки дітей. Також висловили подяку керівництву університету, Станіславу Івановичу та Тетяні Миколаївні, що в ті нелегкі години вони були поряд з їхніми дітьми, надавали їм допомогу і підтримку.

Декан факультету Станіслав Ткачук від імені ректорату та викладачів запевнив батьків, що і надалі будуть вживатися усі заходи для захисту студентів, їх життя та здоров’я.