Новини

Розвиток та впровадження новаторських ідей: захист авторської ідеї патентом на винахід

Підтримка та захист інновацій в малій академії наук є важливим завданням для розвитку та творчості молодих дослідників. Комплексний підхід, підтримка та захист інновацій допомагає створити сприятливе середовище для розвитку та впровадження новаторських ідей.
На базі факультету було проведено навчально-методичний семінар «Захист авторської ідеї патентом на винахід».

Із вступним словом виступив завідувач кафедри технологічної освіти професор, доктор пед. наук. Андрій Терещук, який розповів про інтеграцію МАН із компетентностями, які закладені у концепції Нової Української школи.
З привітальним словом та завданнями МАН виступила кандидат педагогічних наук, доцент кафедри технологічної освіти Тетяна Бербец, координатор роботи з МАН в УДПУ.
Основним доповідачем (спікером) семінару був Олег Мелентьєв, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри технологічної освіти, завідувач «Інформаційно-консультаційного центру підтримки технологій та інновацій» який на основі презентації «Від ідеї до стартап-проєкту» розповів про етапи проходження винаходу до його трансферу на виробництві.
Також на основі презентації «Захист авторської ідеї патентом на винахід» була показана та розкрита теорія та методика патентування авторської ідеї, показані розробки заявки на винахід, оформлення документації.
В цілому семінар викликав велику зацікавленість учнів МАН, їх вчителів і молодих дослідників-викладачів, викладачів-стажистів, аспірантів, із надією на те, що такі семінари стануть доброю традицією Уманського державного педагогічного університету, факультету інженерно-педагогічної освіти.