Новини

Відбувся навчально-практичний семінар «Інформаційні технології для забезпечення академічної доброчесності та дотримання авторського права»

10.03.2021 р. на кафедрі професійної освіти та технологій за профілями відбувся навчально-практичний семінар для здобувачів вищої освіти на тему «Інформаційні технології для забезпечення академічної доброчесності та дотримання авторського права», метою якого було ознайомлення здобувачів вищої освіти з інформаційними технологіями, які сприяють забезпеченню академічної доброчесності та дотриманню авторського права в академічному середовищі.

Відбулося обговорення можливостей використання матеріалів, що мають вільну ліцензію, представлено огляд різних антиплагіатних програм та їх роль у виявленні плагіату, приклади порушень, що можуть виникати через неправильне використання інформаційних технологій, демонстрація роботи з електронними бібліотеками. Також учасникам семінару було надано можливість виконання практичних вправ з використанням антиплагіатних програм.

Учасники обговорили питання семінару, а також зробили висновки щодо важливості використання інформаційних технологій у забезпеченні академічної доброчесності та дотриманні авторського права, підкреслили важливість освіти та усвідомлення правил використання інформації для забезпечення академічної доброчесності.