Новини

Співпраця зі спеціалістами ІТ-галузі

Оскільки ІТ-галузь динамічно розвивається шаленими темпами, так і освітні програми «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)» потребують постійного вдосконалення та враховувати всі тенденції розвитку спеціалізації «Цифрові технології».
В рамках співпраці зі спеціалістами ІТ-галузі було проведено робочу зустріч з представниками різних ІТ-професій: Дмитро КУЦИЙ – Embedded software developer, SQUAD, Вікторія РУДЕНКО – ONSEO, Олександр ШЕВЧЕНКО ONSEO.
В ході зустрічі гості були ознайомленні з особливостями ОП «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)», так як дана ОП є симбіозом спеціалістів галузей 01 «Освіта/Педагогіка» та 12 «Інформаційні технології». Завідувач кафедри професійної освіти та технологій за профілями Олексій МЕЛЬНИК розкрив короткий зміст освітніх компонентів спеціальності 015.39 «Професійна освіта. Цифрові технології» в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.
Так, при обговоренні змісту ОП та їх вдосконалення були вислухані різні пропозиції щодо виділення годин для вивчення цієї чи іншої мови програмування, так як існують різні специфіки щодо їх використання та впровадження. Вікторією РУДЕНКО наголошено на розвиток комунікативних здібностей у здобувачів освіти.
Дякуємо за конструктивну бесіду та сподіваємось на подальшу співпрацю.