Новини

Обговорення ОП

В контексті вимог сучасного ринку праці та інтеграції до європейського освітнього простору одним із шляхів оновлення змісту освітніх програм підготовки фахівців спеціальності 015.39 «Професійна освіта. Цифрові технології» є його побудова на основі сучасних освітніх підходів, в першу чергу, компетентнісного.

Компетентності являють собою динамічне поєднання знань, розуміння, навичок, умінь та здатностей. Розвиток компетентностей є метою освітніх програм, а тому розробка такого виду документу має коригуватись в процесах обговорення та консультацій. Наступною рисою розвитку освітніх програм є ознайомлення студентів з освітньою програмою та розуміння можливості формування власної освітньої траєкторії, а також брати участь в її розвитку та вдосконаленні.

Так, 5 березня 2024 року відбулось обговорення ОП «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)» ОС «бакалавр» та «магістр». Обговорення відбулося за участі декана факультету інженерно-педагогічної освіти Станіслава ТКАЧУКА, заступника декана Лесі КРАВЧЕНКО, завідувача кафедри професійної освіти та технологій за профілями Олексія МЕЛЬНИКА, доцентів Миколи ЗАХАРЕВИЧА, Вадима ЧИЧУКА, здобувачів освіти – Василя КОВАЛИКА та Сергія ШЕСТАКА.

В ході зустрічі обговорено пропозиції, які надійшли від стейкхолдерів, колег та результати анкетування здобувачів освіти.