Новини

Академічна мобільність здобувачки вищої освіти ІІ курсу освітньої програми «Професійна освіта. Цифрові технології»

Здобувачка вищої освіти ІІ курсу освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 015.39 «Професійна освіта. Цифрові технології» Софія ЖОВНІК навчається по програмі ступеневої академічної мобільності в Академії прикладних наук імені Іполіта Цегельського в м. Гнєзно Республіка Польща.

Вона поділилась своїми першими враженнями: Майже місяць я знаходжусь в Польщі, тому хочу розповісти свої враження про цю країну і навчання в ній.

Все почалось з довгої дороги, близько 26 годин. По приїзду мене зустріли, показали кімнату, дали все необхідне для проживання.

Оскільки я приїхала раніше на декілька днів, то в мене був час для вивчення міста, підготовки документів. Під час всього процесу працівники підказували що і де потрібно зробити, тому решту документів вийшло зробити за один день без проблем. Разом з документами, акаунтами, підписками на необхідні програми мені надали ноутбук для навчання польською мовою.

Студентський зробили за кілька днів. Він дає багато знижок як в транспорті, на різних заходах, тощо.
Місто невелике, але дуже красиве. Неймовірна архітектура, природа, велика кількість зелені навколо. Всі жителі намагаються посадити якомога більше кущів, дерев, квітів. Біата Сандер – керівник, чудова жінка, яка розповіла все про навчання, відповіла на всі питання, познайомила з керівництвом та майбутніми викладачами, допомагала з особистими питаннями. Всі віднеслись до мене з розумінням і підтримують на всіх етапах. Це дуже хороші і щирі люди.

Також мені зробили подарунок від університету. Це було дуже неочікувано і приємно. Пані Агата є підтримкою в усіх питаннях, які пов’язані з навчанням. Познайомила з ректором і прийняла як рідну. Це було дуже мило.

Також потрапила в чудову групу. Це невелика група з 8 осіб, що дає можливість викладачу поспілкуватись з кожним. Викладачі дають хорошу базу, допомагають з усіма питаннями, вивченням мови, з розумінням відносяться до мовного бар’єру. Навчання цікаве, доступні лекції і завдання.

Для покращення стосунків запросили на студентську інтеграцію. То було дуже цікаво, це чудова можливість познайомитись з великою кількістю інших студентів, хороша практика в спілкуванні. Люди вражають. Настільки добрі, чуйні, завжди пропонують допомогу, якщо бачать що це може бути потрібним.

Хочу подякувати Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини і Академії прикладних наук імені Іполіта Цегельського в м. Гнєзно, що дають можливість студентам навчатися по програмі подвійного диплому, отримувати додаткові знання, дізнаватись культуру іншої країни.

Також викладачам, які з розумінням відносяться до особливостей такого
навчання.

Хочу також подякувати Хитруку Євгенію, який дуже допомагав мені і перед приїздом, під час і після. Показав основні місця та підтримував, щоб не було так складно.

Підсумовуючи все вищесказане, при можливості раджу спробувати
повчитись за програмою подвійного диплому і Слава Україні! Героям Слава!