Новини

Враження Івана Лопатко від навчання в Польщі

Студент 39 групи Іван Лопатко навчається за програмою «подвійного диплому» в Вищій школі імені Іполіта Цегельського м. Гнезно в Польщі. Він поділився першими своїми враженнями про навчання, проживання, побут в Польщі.

Навчання в Польші стало для мене новою сторінкою життя. Нові люди, правила, менталітет, мова та навіть нове повітря наповнюють життя новими фарбами.

Знайомство з новою країною розпочинається насамперед з виходу. Виходу з літка, потяга, автобусу чи машини в нове суспільство. Відразу важко зрозуміти те, на скільки воно відрізняється від нашого.

Другим же пунктом, необхідним для життя в Гнєзно буде задача “дійти до гуртожитку”. І якщо вам буде не складно дійти від вокзалу зі своїми сумками, маминими закрутками та ще й з валізою під боком 30 хвилин до комфортного та доглянутого гуртожитку, то я вас вітаю, пів шляху позаду. Гуртожиток являє собою декілька будівель по 3 поверхи, на поверх по два блоки по 4 кімнати. 2 двомісні та  2 одномісна. На ці 4 кімнати є кухня та головне – балкон з неймовірним видом. У кожного в кімнаті є робоче місце, шафа та комфортне ліжко.

Після того, як ви звикнете до того що ви знаходитесь вже не в дорозі, а перебуваєте в комфортному гуртожитку, вас очікує ряд важливих завдань: легітимація, сплата гуртожитку, перший похід до університету тощо. З цими питаннями вам допоможе Пані Беата Сандер. Це золота людина і найкращий ваш друг в цій країні.  Вона завжди допоможе та дасть відповіді на важливі питання.

Давайте ж зупинимось на головному – Університет. Вища школа імені Іполіта Цегельського це надзвичайне місце. Загалом він складається з великої кількості корпусів, але нас цікавить наш корпус під номером 4. Просторі коридори та обладнені новітніми технологіями аудиторії. Лояльні викладачі та автомати з смаколиками створюють картину ідеального університету Європи. Також в наявності є їдальня.

Умови для навчання просто прекрасні: цікаві викладачі, сучасна технологічна база, та максимально комфортні аудиторії. Начальна програма для кожного курсу поновлюється кожен рік, так само як і технологічна база. Якщо говорити коротше, то 2 аудиторії повністю заповнені сучасною технікою Apple, а у всіх інших – ПК на основі процесорів не нижче i5 9 покоління. Та що тут говорити, тут навіть робот є.

Спочатку навчання буде здаватися вам важким та незрозумілим, але це лише діло часу. Викладачі завжди вам допоможуть та скерують на путь істинний.

Ну з основного здається все, тепер пройдем по другорядному з життя в Польші:

  • Biedronka – типове АТБ;
  • Zabka – як АТБ тільки дорожце;
  • Щоб зробити картку – йдіть в банк, щоб зробити сім карту – в офіс компанії(тільки не Play )
  • Найкращий спосіб швидкого переміщення – велосипед. Вони тут коштують небагато і з ними дуже зручно;
  • Безліч варіантів для роботи;
  • До університету пішки 30 хвилин, до Бєдрьонки 20 хввилин;

Ну а так то здається що все.

Залишити відповідь