Новини

Науково-методичний семінар «Академічна доброчесність – складова якісної освіти»

На факультеті відбувся науково-методичний семінар «Академічна доброчесність – складова якісної освіти» для науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти.

Семінар провели: канд.пед.наук, доц., заступник декана з наукової роботи Наталія Дубова та завідувач відділу комплектування та наукової обробки документів бібліотеки УДПУ Валентина Устименко.

Політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності в УДПУ регулює Кодекс академічної доброчесності, який визначає етичні принципи та правила поведінки, якими мають керуватися всі учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності; визначає особливості дотримання академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти; види академічної відповідальності.

Наталія Дубова розкрила поняття академічної доброчесності, закцентувала увагу на необхідності дотримання основних цінностей академічної доброчесності, підтримку академічних стандартів, чесність і ретельність у дослідженнях.

Валентина Устименко розглянула питання прояву академічної доброчесності при складанні списку використаної літератури, основні правила цитування та посилання при написанні наукових текстів. За допомогою презентації ознайомила із прикладами оформлення бібліографічного опису для списку використаних джерел у наукових роботах (з урахуванням нормативних положень Національного стандарту України ДСТУ 8302:2015).