Новини

Настановча нарада з питань організації та проведення виробничої (педагогічної) практики для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «магістр» ОП «Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика)»

На кафедрі технологічної освіти відбулася онлайн настановча нарада з питань організації та проведення виробничої (педагогічної) практики для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика)». Нараду вступним словом відкрив гарант ОП, Терещук Андрій
Іванович.

У своєму зверненні до студентів Андрій Іванович розповів про особливості, у яких проходить практика, роботу вчителя в умовах військового стану, необхідності дотримуватися вимог поведінки учнів та вчителя під час тривоги тощо.
У своїй промові Андрій Іванович звернув увагу на те, що педагогічна практика на кафедрі технологічної освіти зорієнтована крім іншого, на проведення практикантами уроків з технологій. Предмет технології викладається на рівні стандарту за відповідною навчальною програмою, і є обов’язково-вибірковим, якщо заклад освіти не обирає профільний технологічний рівень. У випадку коли заклад освіти обирає технологічний профіль, тоді дирекція спільно з учнями, батьками обирають відповідну спеціалізацію для її поглибленого засвоєння. Окремо було відзначено про заклади, де може викладатися предмет на рівні стандарту, це заклади профільної середньої освіти, профільні ліцеї і зокрема спортивні, мистецькі, коледжі тощо.

Груповий керівник-методист, доцент Хоменко Людмила Миколаївна ознайомила здобувачів із термінами проходження практики, її програмою, метою та завданням. Вона вказала на перелік документів і види робіт, які мають виконати здобувачі і за наслідками цієї роботи включити їх у зміст звітної документації. Дала змістовні відповіді на запитання здобувачів.
Методист з виховної роботи Харченко Надія Анатоліївна, доцент кафедри психології, методист з педагогіки та психології, окреслила завдання, які повинні вирішуватися здобувачами у ході проходження практики. Ознайомила з вимогами до матеріалів практики, критеріями оцінювання.