Новини

Захист навчальної (технологічної) практики здобувачів вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр»

5 травня відбувся захист навчальної (технологічної) практики здобувачів освітніх програм «Професійна освіта. Харчові технології» та «Професійна освіта. Комп’ютерні технології», яка тривала з 3 до 28 квітня 2023 року. На захисті були присутні гарант освітньої програми «Професійна освіта. Комп’ютерні технології» освітнього ступеню «бакалавр», завідувач кафедри професійної освіти та технологій за профілями, кандидат технічних наук Олексій МЕЛЬНИК, гарант освітньої програми «Професійна освіта. Харчові технології» освітнього ступеню «бакалавр», кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Юлія ГВОЗДЕЦЬКА, керівник практик по факультету, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Тамара КРАВЧЕНКО, керівник навчальної (технологічної) практики здобувачів освітньої програми «Професійна освіта. Харчові технології», доктор філософії, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Ірина ФІЛІМОНОВА, керівник навчальної (технологічної) практики здобувачів освітньої програми «Професійна освіта. Комп’ютерні технології», викладач кафедри професійної освіти та технологій за профілями Катерина КРАВЧЕНКО, викладачі фахових предметів: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Наталія ДУБОВА, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Микола ЗАХАРЕВИЧ,  старший викладач кафедри професійної освіти та технологій за профілями Оксана КОРОБАНЬ,  доктор філософії, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Олександр САЖІЄНКО, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Вадим ЧИЧУК, студенти 19а, 24 – у, 28, 29 груп.

Керівник практики здобувачів вищої освіти спеціальності «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» Ірина ФІЛІМОНОВА охарактеризувала особливості організації роботи практикантів в умовах воєнного стану та їх індивідуальні завдання, що стосуються аналізу діяльності закладів ресторанного господарства.

Керівник практики здобувачів вищої освіти спеціальності «Професійна освіта. Цифрові технології» Катерина КРАВЧЕНКО зауважила, що здобувачі освіти були вільні у виборі баз проходження практики і третина студентів знайшли місця проходження практики за місцем проживання та надали клопотання від керівника організації, решта проходили практику у ТОВ «ДіаВест» та у сервісному центрі «К- Сервіс», з якими факультет має укладені договори про проходження практик. До завдань навчальної (технологічної) практики належало знайомство з організацією, яка була обрана базою практики, а саме з типом власності, персоналом, переліком та обсягом послуг, особливостями організації роботи, розподілу повноважень, правилами техніки безпеки та охорони праці на робочому місці, а також знайомство з спеціальним технологічним обладнанням, технічною, технологічною документацією, спостереження за ходом прийому замовлень, наданням сервісних послуг, виконанням налагоджувальних, ремонтних робіт, самостійна участь в роботах та процесах початкового рівня складності. Студенти документували та описували свої результати відповідно до поставлених завдань практики та уклали звітну документацію (характеристику з підписом керівника бази практики, звіт про проходження практики, презентацію), на основі яких і відбулась звітна конференція.

Здобувач вищої освіти освітньої програми «Професійна освіта. Харчові технології» Валентин ДУБОВ поділився досвідом подолання кризового періоду в ресторані «Під куполом», де він проходив практику. Він детально охарактеризував технологію «dark kitchen», її переваги та особливості організації виробництва харчової продукції та обслуговування відвідувачів закладу. Особливу увагу практикант звернув на дотримання стандартів якості під час приготування страв та використання екологічних матеріалів для пакування та доставки замовлень.

Здобувач вищої освіти освітньої програми «Професійна освіта. Комп’ютерні технології» Денис МОРГУН презентував проходження навчальної (технологічної)  практики на базі магазина комп’ютерної техніки “Батон” у м. Умань, де він займався обслуговуванням комп’ютерів та їх складових частин, зокрема, чисткою системного блоку, вимірюванням материнської плати на роботоздатність,  нанесенням термопасти на процесор для забезпечення його оптимальної температури під час роботи, встановленням материнської плати в корпус комп’ютера та оперативної пам’яті на 2 планки в 2-х потоковому режимі, закріпленням всіх проводів.

Здобувачка вищої освіти освітньої програми «Професійна освіта. Комп’ютерні технології» Катерина МАШЕВСЬКА, яка виконувала завдання навчальної (технологічної) практики на базі СПД ФО Ворончук В.П., займалася тестуванням, модернізацією, оптимізацією роботи комп’ютерів, слідкувала за продажем комплектуючих, познайомилась з технологічною документацією з ремонту електронних обчислювальних пристроїв та з роботою приладів мультиметр, осцилограф; також  у своїй доповіді студентка наголосила на дотриманні правил безпеки під час повітряної тривоги та на використанні на робочому місці захисних окулярів і рукавиць.

За період проходження навчальної (технологічної) практики студенти спостерігали реалізацію особливостей обраної професії в реальних умовах, закріпили та поглибили знання з теоретичних дисциплін, спробували себе у відповідних професіях. Все це сприяє їх підготовці до майбутньої роботи за спеціальністю.