Новини

Участь у роботі науково-методологічного семінару «Теорія надлишкових знань: факти «за» і «проти»

28 вересня 2023 р. члени кафедри професійної освіти та технологій за профілями взяли участь у роботі науково-методологічного семінару «Теорія надлишкових знань: факти «за» і «проти», що проводився на базі Вдділу теорії і практики педагогічної освіти Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України в онлайн-форматі.

Спікер семінару – Віктор Мозговий, директор ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв», доктор педагогічних наук, професор кафедри івент-менеджменту і соціальних комунікацій.

У ході семінару спікером піднімалися актуальні проблеми змісту освіти, питання щодо ролі учителів та викладачів в освітньому процесі. Основним змістовим вектором семінару були тези Віктора Мозгового щодо значення надлишкових знань, що набувають здобувачі в навчальному процесі. Автором Також було окреслено позитивні й негативні аспекти таких знань у контексті організації освітнього процесу.

Семінар проводиться для науковців, викладачів ЗВО, гарантів освітніх програм, здобувачів наукових ступенів, студентів вищих закладів освіти та всіх, кого цікавлять наукові проблеми розвитку системи освіти України у воєнний і
повоєнний періоди.