Новини

Погляд у майбутнє

На базі інженерно-педагогічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася в дистанційному режимі Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: погляд у майбутнє».

Метою конференції була підтримка і розвиток наукової діяльності здобувачів вищої освіти, виявлення інтелектуальних і творчих здібностей, формування у них зацікавленості до науково-дослідної роботи, навичок публічного виступу, вміння захищати свої наукові напрацювання і вирішувати практичні завдання.

Науковий форум зібрав більше 120 учасників з усіх куточків країни, які представили свої результати дослідження на теми, пов’язані з сучасними викликами і тенденціями розвитку  в професійній та технологічній освіті.

Відкриття конференції розпочалось із вітальних слів проректора з наукової роботи, професора кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяни Годованюк, яка висловила від імені ректора університету Олександра Безлюдного повагу і підтримку, подякувала за те, що студенти знайшли в собі сили представити наукові доповіді навіть у такий складний час, і запевнила юних дослідників у тому, що їхня освіта є надзвичайно важливою для відбудови держави, а їхні дослідження – як ніколи потрібними Україні.

Після вітальних слів розпочалося пленарне засідання, на якому було представлено наукові доповіді, присвячені особливо актуальним проблемам сьогодення, зокрема  інноваційних методів навчання, ефективності онлайн-навчання, використання технологій у навчанні та розвитку технічних та м’яких навичок для успішної кар’єри в майбутньому.

Організатори конференції висловлюють подяку усім учасникам за проявлену ініціативу та талант, і наголошують на важливості таких заходів для підтримки молодих науковців та розвитку науки в Україні.