Новини

Гостьова лекція: «Досвід використання сервісу GOOGLE CLASSROOM для дистанційного навчання»

15.03.2023 року для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності «015.39 Професійна освіта. Цифрові технології» відбулася гостьова лекція на тему: «Досвід використання сервісу GOOGLE CLASSROOM для дистанційного навчання». Лекція є складовою навчальної дисципліни «Технології дистанційного навчання в професійній освіті». Спікер: Вадим Ребенок – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри професійної освіти та безпеки життєдіяльності Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т. Г. Шевченка.

Метою лекції було ознайомити здобувачів вищої освіти із функціональними можливостями та особливостями сервісу Google Classroom з позиції його використання для дистанційного навчання та узагальнення досвіду використання Google Classroom у викладанні дисциплін.

Лектор акцентував на актуальності сервісу Google Classroom та показав його зручність і ефективність для створення дистанційних курсів. Завдяки інтуїтивно доступному інтерфейсу, потужним сервісам його можна вважати одним із оптимальних засобів для дистанційного навчання. Вадим Ребенок зауважив, що застосування хмарних сервісів для організації навчального процесу дає можливість збільшити рівень наочності навчання, диференціювати засвоєння знань, налагодити систематичний контроль отриманих знань для підвищення ефективності навчання.

Щиро дякуємо пану Вадиму за змістовну, цікаву та корисну лекцію! З нетерпінням чекаємо нових зустрічей!