Новини

І етап проєкту «Молодіжний обмін «Від Уманя до Познаня: кордон не перешкода, спільне єднає…»»

На початку жовтня ініціативними групами Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та університету імені Адама Міцкевича м. Познань (Республіка Польща) реалізовувався І етап проєкту «Молодіжний обмін «Від Уманя до Познаня: кордон не перешкода, спільне єднає…»». Проект відбувався з 02 по 06 жовтня, де брала участь студентка факультету інженерно-педагогічної освіти Вікорія Жовнік, що навчається за освітнім ступенем «магістр» на ОПП Професійна освіта (Комп’ютерні технології). Вона поділилась своїми враженнями від участі у проєкті:

«По приїзду нас поселили в палаці, який знаходився с. Дембіна (Республіка Польща).

В перший день ми поїхали в місто Познань де відвідали університет імені Адама Міцкевича. Зустрілися з викладачами та керівництвом університету, після чого мали можливість бути присутніми на інавгурації початку академічного року в Університеті імені Адама Міцкевича.

Екскурсія в Центр шифрів «Енігма» на тему: «Таємниця Другої світової війни» (м. Познань) з метою покращення знань про Другу світову війну.

Наступна поїздка була до м. Ґнєзно на зустріч з академічним та студентським складом Інституту європейської культури Університету імені Адама Міцкевича та екскурсія на тему: «Історичні місця міста Ґнєзно» з метою ознайомлення з історико-культурним минулим та архітектурною спадщиною міста Ґнєзно.

Також нами було відвідано м. Курник де відвідали Бібліотеку Польської Академії Наук з метою ознайомлення з фондами книгозбірні. Після чого ми поїхали в м. Калиш на військовий цвинтар з метою вшанування пам’яті українських вояків УНР.

На протязі проекту ми проводили круглі столи та майстер-класи з польськими студентами: «Польська та українська кухні: особливості»: приготування національних страв. Майстер-клас у парах з виготовлення ляльок-мотанок.

У Палаці в Дембіні (Dębina Palace) нас гостинно прийняли польські господарі і надали можливість влаштувати для них вечір української кухні, на якому приготували традиційний український борщ та вареники. А продовженням частування стало дуже приємне спілкування біля багаття.

Цей проект дав можливість познайомитися з тим, як навчаються студенти за кордоном, як університети налагоджують міжнародні зв’язки і співпрацю, вмотивували вчити іноземні мови та відкривати нові горизонти».